19.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

La Ciuchici, interesele personale mai presus decât cele ale comunității

Funcția de consilier local nu este una atribuită, ci asumată; adică te oferi singur pentru ea și în cazul în care comunitatea te votează, le reprezinți interesele. Interesele lor, nu ale tale. Cam așa ar trebui să se desfășoare lucrurile la nivelul unui Consiliu Local al oricărui UAT.

Din păcate, lucrurile stau cu totul altfel în cazul comunei Ciuchici, unde, după o modificare de oră a ședinței în care trebuia adoptat bugetul comunei, un singur consilier a decis să fie „Gică Contra“. Motivul reprogramării ședinței, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, de la ora 11:00 la ora 09:00, era legat de anumite proiecte depuse pe programul „Anghel Saligny”, pentru care trebuiau trimise urgent clarificări în ziua de vineri, inclusiv hotărârea de Consiliu Local privind împărțirea bugetului.

Primarul comunei Ciuchici, Ion Orbulescu a afirmat:  „Am crezut că este un om care, dacă spui că se ține ședința la ora 09:00, pentru că trebuie să urcăm hotărârile pe platformă pentru schimbarea sumelor, el înțelege, dar el nu înțelege din cauză că… asta e. Când ești un candidat frustrat, adică a candidat de primar și a luat câteva voturi, e foarte greu să propui”.

spot_img

Nu este singurul motiv pentru care consilierul liberal este „frustrat“, după cum susține edilul:

„A vrut să plece cu copiii selectiv, precizez și susțin – selectiv, să ia câțiva copii să meargă în tabără, că așa vrea el. În ce calitate tu, ca și consilier, trebuie să mergi în tabără? Putea să meargă asistentul social din cadrul Primăriei, cadrele didactice. Și de ce selectiv? Că noi avem 76 de copii pe raza comunei, de ce trebuie numai 30? «Păi îi iau pe care vreau eu, nu pe care îmi spui tu», cam așa a fost o discuție. Nu a venit, ca să aibă motiv să spună la ziare că el este marginalizat sau altceva. Dacă toți consilierii au venit, înseamnă că și el putea să vină, e doar de imagine”, a declarat primarul Ion Orbulescu.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei