5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

Ion Mocioalcă susține sprijinirea sectorului HORECA prin reintroducerea voucherelor de vacanță!

PSD susține reintroducerea cât mai rapidă a voucherelor de vacanță și a acordării sprijinului pentru depășirea pandemiei.

Senatorul social-democrat Ioan Mocioalcă este convins că sprijinirea acestui sector nu ar fi o cheltuială, ci o investiție care ar aduce beneficii.

România are nevoie vitală de sectorul HORECA: susținut și dezvoltat pentru a-și atinge potențialul turistic. Voucherele de vacanță – 1450 de lei/persoană – acordate bugetarilor au adus, cât timp s-au acordat, beneficii importante industriei turismului.

spot_img

Fiecare leu investit în voucherele de vacanță generează 0,51 lei la produsul intern brut al României, iar la fiecare 64.359 de lei direcționați pentru voucherele de vacanță se creează și se menține un loc de muncă.

Pentru angajați, voucherele de vacanță asigură creșterea venitului disponibil și a nivelului de trai; îmbunătățirea stării de sănătate fizică și psihică; creșterea productivității și disciplinei muncii; creșterea calității vieții prin diversificarea bugetului de consum, precum și dezvoltarea culturii unei alimentații sănătoase”, declară parlamentarul cărășean.

Beneficii ar fi și pentru angajatori, mai spune senatorul social-democrat, prin aceea că se asigură reducerea costului forței de muncă; îmbunătățirea productivității muncii și reducerea absenteismului; creșterea motivării și loialității salariaților; creșterea retenției de personal; creșterea responsabilității sociale față de angajat.

Pe de altă parte, voucherele de vacanță au determinat autorizarea, deci fiscalizarea a circa 3000 de structuri de cazare – pensiuni, vile, apartamente.

Voucherele sprijină mediul privat, deoarece peste 95% dintre furnizorii de turism aparțin mediului privat.

PSD semnalează încă odată că guvernarea actuală, în pofida angajamentelor, n-a făcut nimic pentru susținerea HORECA. Nici măcar în pandemie! Și acum stau blocați în conturi banii de care această industrie ar fi avut nevoie ca de aer”, precizează senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei