Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, în parteneriat cu ADI Intercom Deșeuri Caraș-Severin, Brantner România și Asociația CLAR au organizat două sesiuni de formare, destinate cadrelor didactice din județ, cu tema: „Educația pentru mediu: o necesitate”, desfășurate în perioada 21 februarie-7 martie 2025,în Reșița, la sediul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin și la Colegiul Național „C. D. Loga” Caransebeș, la care au participat 64 de cadre didactice din unitățile de învățământ din județ.
Programul de formare, derulat în cadrul proiectului „Nu arunca viitorul la gunoi!”, a urmărit să sprijine cadrele didactice în dezvoltarea unui mediu educațional prietenos cu natura și să ofere informații utile despre importanța unui comportament responsabil față de mediul înconjurător.
Scopul principal al acestor sesiuni de formare a fost acela de conștientizare a importanței activităților educaționale în protejarea mediului, oferind totodată, cadrelor didactice, noțiuni tehnice și teoretice esențiale în domeniul colectării selective a deșeurilor.
Formările s-au concentrat pe abordarea subiectului într-un mod accesibil și practic, astfel încât participanții să poată implementa aceste cunoștințe în activitățile cu copiii, contribuind astfel la educația ecologică în mediul școlar, prin dezvoltarea unui comportament sustenabil în rândul celor mici.
„Prin aceste activități de formare adresate colegilor noștri, ne-am propus să creăm o comunitate educațională mai responsabilă în ceea ce privește protecția mediului și să încurajăm implementarea unor practici de colectare selectivă a deșeurilor în școli și alte instituții educaționale din județul Caraș-Severin”, a precizat directorul CCD CS, prof. Constantin Ionuț Gârtoi.
Lorena POENARU
Bravo , chiar ține de educație să păstrăm un mediu curat și sănătos.
„Educația pentru mediu, o necesitate!”
–
Mda, Ursula recomandă (altora) scăderea emisiilor de carbon și probabil că nu știe nimic despre fotosinteză și eliberarea de oxigen din bioxid de carbon (la plante).
Necesitate plantară (adică la talpă)!