fbpx
0.7 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Istoricul reșițean Flavius Bozu, ales în conducerea celui mai mare for al muzeelor din România

Județul Caraș-Severin este reprezentat la nivel național în cele mai înalte structuri care militează pentru interesele sectorului muzeal din România.

Începând cu data de 01 aprilie 2022 managerul Muzeului Banatului Montan Reșița, istoricul Petru-Flavius Bozu, a fost ales prin vot în unanimitate de către membrii Reţelei Naționale a Muzeelor din România, în conducere.

Adunarea Generală a RNMR a avut loc la Sibiu în incinta Complexului Național Muzeal Astra, al cărui manager, Ciprian Ștefan, a fost reconfirmat în funcția de președinte.

spot_img

Reţeaua Națională a Muzeelor din România are ca scop susţinerea intereselor entităților muzeale, identificarea metodelor de dezvoltare a acestora pe termen mediu şi lung, promovarea şi valorificarea patrimoniului şi a mediului cultural şi istoric al ţării, precum şi acoperirea nevoilor de pregătire şi informare a operatorilor muzeali.

„Activitatea RNMR are în vedere susținerea activității muzeelor prin: lobby și advocacy, apărarea drepturilor membrilor și a profesioniștilor din muzeele din România, derularea de proiecte de susținere a excelenței în sectorul muzeal și a profesionalismului în muzee, prin oferirea Premiului Anual RNMR și organizarea de conferințe, seminarii, workshopuri, facilitarea cooperării internaționale în sectorul muzeal”, afirmă reprezentanții muzeului reșițean.

Noua poziție de reprezentare națională va aduce atât plus valoare culturală județului, cât și o mai mare vizibilitate și atractivitate, din perspectiva viitoarelor proiecte muzeale.

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei