fbpx
-1.3 C
Reșița
joi, 26 ianuarie 23

ISU Caraș-Severin recrutează candidați interesați să devină pompieri militari!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin recrutează candidaţi interesaţi să intre în rândul pompierilor militari.

În perioada următoare va avea loc activitatea de recrutare şi selecţie a candidaților în vederea participării la concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Pentru anul de învăţământ 2022-2023, sunt scoase la concurs următoarele locuri:

spot_img

– 38 de locuri (din care 1 loc pentru romi și 2 locuri pentru candidați proveniți din sistemul de protecție socială) la Facultatea de Pompieri (programul de studii Instalații pentru construcții – pompieri) – forma de învățământ cu frecvență 4 ani;

– 8 locuri la Facultatea de Drept (programul de studii Drept) – forma de învățământ cu frecvență 4 ani.

Cererea-tip de înscriere se poate descărca de pe site-ul oficial al MAI (secțiunea Carieră) sau de pe site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin (www.isusemenic.ro). Se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail resurseumane.cs@yahoo.com, până la data de 8 iulie 2022, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

 1. a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
 2. b) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
 3. c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
 4. d) să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
 5. e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
 6. f) să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
 7. g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
 8. h) să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
 9. i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
 10. j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
 11. k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Dosarul de recrutare va fi depus până la data de 22 iulie 2022, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraș-Severin.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează până la data de 13 iulie 2022. Proba de evaluare a performanţei fizice se susţine în perioada 22-28 august 2022, iar proba de evaluare a cunoştinţelor se susține în perioada 30-31 august 2022. Examinarea medicală va avea loc, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă, în perioada 6– 29 septembrie 2022.

Informaţii detaliate privind admiterea se pot obține de pe site-ul: www.isusemenic.ro, secțiunea Carieră, la numerele de telefon 0255/211213, 0255/211214, 0756132145, 0756132146 sau prin consultarea regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studii universitare de licenţă, în facultăţile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, disponibil la adresa de internet https://www.academiadepolitie.ro/admitere.html.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei