1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Sancțiunile de tip bumerang și prețul la vodcă

Rușii resimt acut creșterea prețurilor la zahăr, carne și lapte, potrivit unui sondaj citat de agenția de presă Interfax. Sondajul a fost realizat în perioada 10-12 iunie pe un eșantion de 1.500 de respondenți cu vârsta de 18 ani și peste în 104 localități din Federația Rusă.

Conform studiului, 39% dintre ruși au spus că prețul cărnii a crescut considerabil în ultima lună, iar 38% dintre respondenți constată o creștere semnificativă a prețurilor la lapte și produse lactate. Pâinea și produsele de panificație s-au scumpit considerabil în ultimele patru săptămâni, consideră o treime din ruși (32%). O creștere semnificativă a prețurilor la uleiul vegetal a fost observată de 31% dintre ruși, la cereale și paste – de 30% dintre participanții la sondaj, la fructe și legume – de 27% dintre respondenți și pentru ouă – mai mult de un sfert dintre respondenți (26%), spun sociologii. O creștere vizibilă a prețurilor la alcool a fost indicată doar de 14% dintre ruși.

Din păcate sondajul nu ne spune și cu cât au crescut prețurile, dar ne mulțumim și cu atât. Adică rușii, a căror țară este supusă unui embargou concertat, resimt creșterea prețului la zahăr, carne, lapte, dar nu și la alcool. Adică vodca nu s-a scumpit? Sau creșterea prețului e nesemnificativă?

spot_img

Păi dacă rușii simt ei ceva scumpiri, să vină pe la noi să vadă pe de-o parte scumpiri la carburanți, alimente, materiale de construcții, gaz, energie și ce se mai găsește pus în vânzare, iar pe de altă parte bâlbâiala guvernanților și promisiunile că…vor lua ei o hotărâre.

Întrebarea e pentru cine și când, nu de alta dar majoritatea românilor nu mai au mari așteptări de la clasa politică, indiferent de numele partidului din care fac parte. În mintea și ochii electoratului, toți sunt….o apă și-un pământ.

Un astfel de sondaj făcut în România de exemplu, țară UE care susține embargoul împotriva Rusiei, cu riscul distrugerii a ceea ce mai înseamnă economie, ar fi dat cu totul alte rezultate. Păi cum să nu vadă 90% din populație că prețurile au crescut, s-au dublat și chiar triplat în ultimele luni? De la lapte carne, oruă, bere și foarte probabil și votcă.

Dar noi îndurăm cu stoicism și ne bucurăm că sancțiunile impuse agresorului Putin îl vor determina să lase Ucraina Baltă și să se retragă în țara lui. Între timp, Europa fierbe la propriu și de caniculă și de nemulțumirile cetățenilor săi ajunși în situații limită pentru mulți dintre ei.

Și să nu uităm că e iunie și nu avem încă nevoie de gaz pentru încălzire. Dar vine iarna și să vedeți atunci bucurii pe capul europenilor. Se încumetă cineva să facă atunci un sondaj? Să vedem care este gradul de satisfacție al locuitorilor UE față de măsurile adoptate de politicieni de exemplu!

Sursă foto: WordPress.com

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ”Dar noi îndurăm cu stoicism și ne bucurăm că sancțiunile impuse agresorului …”

    Iluzie.
    Unii livrează marfa (armamentul), alții cotizează contravaloarea la ”cooperativă”.
    Adica ”“Natașa, davai katizația!” Să traduc în engleză?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei