fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

(FOTO) Număr record al melomanilor la concertul din cariera de piatră de la Bocșa!

Spectacol de excepție al Operei din Timișoara, în fața unei asistențe record ce s-a deplasat aseară într-o locație unică la nivel național, o carieră de piatră funcțională din Bocșa.

În prezentarea amfitrionului Cristian Rudic, directorul Operei Naționale Române din Timișoara pe scena amplasată în decorul impresionant de piatră au răsunat partiturile vieneze compuse de legendarii W. A. Mozart, Strauss tatăl și fiul, Eric Stolz, Emmerich Kálmán dar și o serie de alți mari compozitori de origine austriacă.

Un regal în care soliștii Operei din Timișoara, Lăcrămioara Cristescu – soprană, Cosmin Ifrim – tenor, Dan Pataca – bariton, Corina Murgu – vioară, Alina Mihai și Alin Radu – balet au oferit ascultătorilor și privitorilor un adevărat regal interpretativ și coregrafic, având susținerea muzicienilor timișoreni de la Artkamera orkestra.

O seară magică la Bocșa, la care au ținut să fie prezenți bocșeni, dar și reșițeni și mulți alți melomani din Caraș Severin, veniți în carieră pentru a fi părtașii unicului concert de peste an din România. Prezent la manifestarea culturală pe care a organizat-o împreună cu directorul Casei de Cultură Orășenești din Bocșa – Dan Liuț și Consiliul Local al orașului, primarul orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu a declarat la finalul concertului:

„Ne-am propus să avem acțiuni culturale pentru toate categoriile iubitorilor de artă. Foarte multă lume s-a delectat astăzi cu acest concert vienez, într-un decor și o locație deosebite, la aariera de piatră de la Bocșa. Orașul nostru are o tradiție în cultură, a dat Banatului și țării mulți oameni de cultură, atât în domeniul muzicii cât al picturii dar și în alte domenii“ a afirmat edilul orașului Bocșa.

Vom continua aceste acțiuni cu festivalul de film românesc în luna iulie, din 15 iulie, avem Hramul Mânăstirii Sf. Prooroc Ilie, care este și patronul spiritual al orașului Bocșa, avem zilele orașului în 22 și 23 iulie, cu muzică populară bănățeană, iar a doua seara un concert The Motans. Finalul lunii iulie va fi sper îndrăgit pentru că pregătim prima ediție a unui festival motor – rock, unde piesa de bază va fi legendara trup[ Phoenix, cea care marchează 60 de ani de la înființare“ a mai declarat pentru Reper24 primarul orașului Mirel Patriciu Pascu.

Sergiu TABAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei