1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Guvernul zero și cel de 0,5

Despre fostul premier Dacian Cioloș, cel privit de președintele Iohannis la acea vreme drept salvatorul României s-a vorbit și s-a scris mult. A rămas în istoria post decembristă a României drept Guvernul zero; zero fonduri europene absorbite, legile justiției făcute harcea-parcea de madam Prună, cu plagiatorul Petre Tobă ori cu Dâncu, același Vasile Dâncu în postura de vicepremier.

Deși nu a spus-o cu voce tare (deh, nimănui nu-i place să-și recunoască greșeala), președintele Iohannis a oftat adânc în barbă și ar fi șoptit cu jumătate de glas tărăgănat: „Atâta s-a putut“.

După ani și ani (nu mulți, doar vreo 7 la număr) Iohannis vine cu aceeași replică pentru un alt guven, tot „al meu“, Guvernul Ciucă, Ciucă al nostru: „Atâta s-a putut“, cu referire clară la cei 50 de bani alocați de executiv pentru reducerea prețului carburanților. .

spot_img

Mai știți vorbele unui șlagăr cântat de mulți la beție? „Am un leu și vreau să-l beu, și nici ăla nu-i al meu“. Cam așa și cu cei 50 de bani promiși de executiv; 25 de bani Guvernul și 25 de bani benzinarii. Din păcate aceste vorbe spuse după câteva luni de căutat soluții, nu au fost discutate și cu benzinarii. Nu i-a întrebat nimeni dacă pot și mai ales, dacă vor!!!

Încă de pe când benzina se apropia de 6 lei, actualul executiv a început să caute soluții; și dăi și caută și dicută în coaliție și fă planuri și calcule și…. Rezultatul zero. Pardon, 0,5 lei pe litru. „Până la urmă nu îi dai“ spunea președintele cu un zâmbet amar. Mai amară e grimasa șoferilor care pe de-o parte sunt nervoși pentru scumpirile aberante de la pompă, pe de altă parte sunt nemulțumiți de soluția găsită de guvern.

Eu știu că nu sunt bani la buget; că România se împrumută la dobânzi astronomice; că suntem la fundul sacului și Uniunea Europeană e cu ochii pe noi ca pe butelie, dar din experiența altor state, asta e singura măsură ce poate fi aplicată și la noi pentru ieftinirea carburantului?

În câteva săptămâni, cei 50 de bani (echivalentul unei fise de cărucior la supermarket) va fi absorbită de creșterile continue ale prețurilor din pompă. Ce rămâne? O pagubă în buzunarul românilor, o alta în bugetul statului și desigur un guvern mult mai bun decât guvernul Cioloș, supranumit guvernul zero. Acum ne vom putea lăuda urmașilor că am evoluat și avem guvernul 0,50 de bani.

Sursă foto: bitpress.ro

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei