fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Izvoarele de munte au secat la Bolvașnița

Lipsa ploilor din ultimele săptămâni a început să afecteze și localitățile din Banatul de Munte, nu doar pe cele din zona de pustă. În comuna Bolvașnița au secat izvoarele din munte.

Rețeaua de alimentare cu apă potabilă a locuitorilor din Bolvașnița și Vârciorova se face prin captarea a două izvoare puternice care aduceau apă din munte, apă curată și purificată prin zecile de straturi prin care trecea până să iasă la suprafață. Lipsa precipitațiilor din ultima perioadă a făcut ca debitul celor două izvoare să scadă foarte mult, ceea ce a determinat administrația locală să recurgă la restricționarea furnizării apei.

„Acum furnizăm locuitorilor apă de dimineața până la ora 11:00 și de la 16:00 până la 23:00, după care o oprim ca să putem să umplem rezervoarele“, a afirmat primarul comunei, Petru Mihăilescu. „Oamenii sunt pregătiți, știu, unii mai au apă în fântâni, iar în Bolvașnița, pentru că distanța este mai mare de la sursă până la locuințe, mai rămâne apă pe conducte“.

spot_img

„Am 70 de ani și așa ceva nu am mai întâlnit în zona noastră; pârâul care trece prin comună nu mai e. Avem doar o zonă un pic umedă. Dacă nu plouă curând… nu știu ce vom face“, a mai precizat primarul Petru Mihăilescu.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei