În cadrul unui bilanț al activității prefectului pentru anul 2022, a fost adusă în discuție implicarea reprezentantului Guvernului în teritoriu, printre altele, în rezolvarea problemelor ce țin de lucrări finanțate din bani europeni pe infrastructura de apă și canal de la nivelul județului Caraș-Severin.
Prefectul Ioan Dragomir a expus motivele pentru care a inițiat întâlnirea din data de 25 noiembrie 2022, mediatizată în presă, la care au participat președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, conducerea operatorului de apă și canal din județ, precum și constructorii lucrărilor de apă și canal executate la nivelul județului.
„Intenția mea a fost de a realiza această întâlnire, de a pune față în față factorii responsabili și mai ales de a încerca să urnim cât de cât lucrurile deoarece termenul a fost 31 decembrie 2022, s-a reușit amânarea pentru 31 decembrie 2023 când, dacă nu se vor finaliza aceste lucrări, județul nostru va avea probleme deosebite.
Lucrările care trebuiau să se termine mai demult, au fost fazate pentru 2022 și au aprobare pentru 2023.
Îmi mențin părerea că vinovați sunt și de o parte și de alta. Nu sunt doar constructorii și dacă nu încercăm să ajutăm constructorii, cei care pot și ar trebui să facă acest lucru, nu vom finaliza lucrările și județul nostru, pe lângă faptul că va trebui să dea cele 200 de milioane sau poate chiar mai mult, bani care au fost plătiți de către UE și bani care vor fi luați imediat dacă lucrările nu sunt finalizate, nu știu de unde va recupera acești bani.
Dacă nu terminăm aceste lucrări, vor fi problemele acestea deosebite. Sigur că și finanțarea, chiar dacă se semnează contractul, pe POIM 2 pentru ce ar trebui să urmeze după finalizarea acestor lucrări, nu știu cum se va începe finanțarea pe POIM 2 și cum se va continua. Eu încă mai sper ca lucrările să se reia cât mai repede și în cazurile în care contractele au fost reziliate, să se demareze urgent procedura de încheiere a contractelor cu constructorii care vor să termine aceste lucrări.
Nu sunt vinovați cei de acum 10 ani, au și respectivii grad de vinovăție, dar au fost probleme când un contract semnat în august 2021 cu actuala conducere a Consiliului Județean și actuala conducere a Aquacaraș, contract semnat în august cu ordin de începere a lucrărilor cu 1 septembrie 2021, a fost reziliat nu de mult timp.
Semnarea acelui contract, pentru mine este cu semne de întrebare. Oricine, că e de la Consiliul Județean, că e de la Aquacaraș, că e din comisia de organizare a licitației, dacă dădea o căutare pe google vedea că firma de la Iași care era „în cărți” și care a câștigat contractul, încă din luna aprilie 2021 avea zeci de cereri de executare silită pentru neplată, firma aceea era cu probleme deosebite, nu întâmplător la aproximativ 2 luni firma a intrat în insolvență, deci nu mai putem da vina pe foștii”, a declarat prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat că a avut o discuție cu președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, căruia i-a sugerat să încerce să rezolve cât mai repede situația a trei lucrări, în 3 orașe, unde există un nivel redus de finalizare a lucrărilor.
Lorena POENARU
Este ceva care ar trebui să dea de gândit serios, sute de șantiere deschise în care vezi tot mai puțini muncitori. Fiecare încearcă să ademenească muncitori prin oferirea unui salariu ceva mai mare decât mai mult la locul în care lucră. Și uite așa vezi cu ochii că 2-3 șantiere au oameni iar ceilalți au fluctuații mari de personal, personalul calificat sufocându-se căutând și el alte perspective. Gravitatea devine și mai mare din perspectiva calității lucrărilor!
Toate „bune și frumoase” atunci când se mai anunță și mărirea taxelor și impozitelor locale în condițiile în care coșul zilnic al cumpărăturilor celor stricte necesare te cam lasă fără bani.
Și mai este ceva, occidentul are și el nevoie de oameni specializați în domeniul construcțiilor …
Bunii meseriași cântăresc bine, 1 an plătit pe șantierele patriei în condițiile date sau un 1 an plătit în occident?!!
„Oricine, că e de la Consiliul Județean, că e de la Aquacaraș, că e din comisia de organizare a licitației, dacă dădea o căutare …”
–
Când ”fuhrer”-ul (știm care a fost acela în august 2021) a dispus către subalternii săi să întocmească și semneze ”acte” cu … cine ar fi îndrăznit să … altfel?
Că doar au mai fost în prealabil ”maziliți” ba unii, ba alții, în scopuri (contractuale) ”premergătoare”.
Precum ”în cer” (CJ-CS) așa și ”pe pământ” (PMR) sau ”sub pământ ”, nu?
Să îi văd atunci pe trio looserii Cici Dunca, Coco Tăițelu și pe Filipescu the Romale’s Manager cum o vor scoate la capăt că la declarații lăudăroase,,Noi cei trei suntem cei mai cei!” Nu îi mai întrece nimeni.Cu șenilatele vom merge prin cătunul Rășnița. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤪🤪🤪🤪🤞🤞🤞🤞👎👎👎👎👎
S-a respectat vreodată, vreun termen?
Nu mai puneti poze cu strigoii ca speriati copii!