fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

La Anina curg proiectele ca apa pe Dunăre

Piste de biciclete, plan de mobilitate urbană, plan urbanistic general, achiziție de microbuze electrice, camere de supraveghere a orașului și 6 stații de încărcare a mașinilor electrice sunt proiectele pentru care administrația locală a orașului Anina a reușit anul trecut să primească finanțare.

Pentru toate aceste proiecte e necesar să facem pașii următori: studiile de fezabilitate, DALI-urile pentru lucrările de intervenții și tot ce mai e nevoie ca să putem transpune în practică aceste proiecte“ a declarat pentru Reper24 primarul orașului Anina, Daniel Danu.

Și începutul acestui an vine cu vești bune pentru Anina.

Am primit zilele trecute aprobarea pentru reabilitarea termică a fostei case a pionierului. Am fost la minister și am semnat la sfârșitul săptămânii contractul în valoare de 951.107 lei. Aici o să fie partea de cofinanțare ceva mai mare și asta pentru că trebuie să respectăm o serie de criterii privind siguranța la cutremur. Trebuie să facem niște studii de punere în siguranță, dar ne vom descurca și cu partea financiară“, a precizat Daniel Danu.

Primarul Aninei a mai declarat că s-a introdus o simplificare a modalităților de plată; dacă până acum primăria era obligată să deconteze studiile de fezabilitate și proiectele tehnice și abia apoi să recupereze banii, acum facturile se trimit direct la minister și se decontează prin PNRR fără ca primăria să trebuiască să mai achite pe loc astfel de cheltuieli.

Dan AGACHE

2 COMENTARII

  1. „Piste de biciclete, plan de mobilitate urbană, plan urbanistic general, achiziție de microbuze electrice, camere de supraveghere a orașului și 6 stații de încărcare a mașinilor electrice”

    Și sărăcia e cât casa la Anina.

    Un investitor în zonă nu ar atrage, dar achiziționează primarul tot felul de ra***uri electrice.
    Care e scopul lor ? Cine le va folosi ?

  2. Pistele de biciclete sunt cel mai important lucru in ultima perioada. Comunitatea de biciclisti din Anina se bucura pentru acest real avantaj. Singurul om care se va bucura mai intens va fi constructorul pistelor.
    A doua investitie deosebit de importanta o reprezinta camerele de supraveghere. Daca tine Dumnezeu cu ele, intr-o duminica calda, poate suprind 5 oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei