fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Drept la replică, Robert Nosal! „Orgoliul meu este cvasirănit”

În urma articolului publicat de Reper 24, „Numit politic în funcție, vremelnicul inspector școlar general Carina Pristavu amenință jurnaliștii!”, directorul CSS Reșița, Robert Nosal a trimis pe adresa redacției un drept la replică, pe care îl redăm integral:

„Având în vedere articolul denigrator la adresa mea, prof. Robert Nosal, publicat în „Reper24”, în data de 16.02.2023, vă aduc la cunoștință următoarele:

 1. Statutul de director al CSS Reșița este un drept câștigat, iar nu primit. Pentru această funcție m-am înscris și am promovat un concurs național. Nu a fost o experiență facilă, cum s-ar putea crede, ca dovadă, mulți candidați, profesori și directori cu experiență, s-au găsit în ipostaza de respinși. Vă rog, prin urmare, să tratați cu mai multă considerație parcursul meu profesional.
 2. Termenul acesta, profesional, pentru a continua șirul de inadvertențe identificate în articolul la care fac referire, nu caracterizează o informare a presei, în contextul în care subiectul nu sunt eu ori activitatea mea ca director, ci doamna inspector școlar general, prof. Carina Lavinia Pristavu, și un pretins act de abuz la adresa libertății presei. Astfel, sub pretextul unei informări a cetățeanului despre abuzul unui responsabil al unei instituții publice, ați căutat, cum s-ar zice, să împușcați mai mulți iepuri deodată. Orgoliul meu este cvasirănit la vederea reiterării numelui meu pe parcursul unui articol cu al cărui subiect eu nu aveam vreo legătură. Liantul între directorul CSS și respingerea participării unui reprezentant al presei la o ședință organizată la sediul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin nu îl puteți identifica decât dumneavoastră. Ca urmare, am rugămintea, în limita timpului pe care îl aveți, să tratați subiectele pe care le creionați în minte, din grija cetățeanului care trebuie să cunoască aspecte ale urbei, bineînțeles!, în articole separate, altfel, rezultatul este cel care ușor se poate analiza în  rândurile publicate astăzi.
 3. Din aceeași grijă, a corectei informări, vă aduc aminte ceea ce ați învățat, cu siguranță, la cursurile de jurnalism, și anume că tot ceea ce afirmați trebuie să fie verificat, în prealabil. Vă informez, pe această cale, fiindcă nu ați avut profesionalismul să investigați dumneavoastră, că în sala de sport a CSS Reșița nu curge apa și nu sunt bălți. Dacă m-ați fi întrebat, aș fi răspuns cu bucurie că acoperișul a fost reparat din fonduri proprii, iar situațiile prezentate condescendent nu mai sunt de actualitate. Evident, este și o vină a mea, aici! Nu am convocat, la finalul lunii decembrie, când s-au finalizat lucrările de reparație, presa, așa cum, poate, mulți dintre cei cu care aveți de-a face obișnuiesc.
 4. Activitatea mea ca inspector școlar general adjunct, la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, s-a încheiat în 31 august 2022, fiind evaluat de Ministerul Educației cu calificativul F.B.(foarte bine) pentru anul școlar 2020-2021, respectiv 2021-2022. În mandatul meu, de doi ani și jumătate, am avut destule realizări, pe care, din nou, nu am simțit nevoia să le fac publice. Evidențiez numai coordonarea Programului de activități de tip remedial „Școală după școală”, care a stors energia multor colegi din țara aceasta și pe care l-am încheiat cu succes. De asemenea, la inițiativa mea și cu susținerea colegilor inspectori, de la acea dată, am reușit să implementăm un set de norme pentru a facilita pregătirea elevilor care susțin examenele naționale. Am reușit, după numeroase teste de antrenament elaborate de colegii metodiști care predau disciplinele de examen, după susținerea unei simulări județene, după discuții și planuri care să valorizeze formarea competențelor cerute de programele școlare de examen, să creștem procentul cu aproximativ 9%.
 5. Referitor la afirmația dumneavoastră , citez ,,un amantlâc prin birourile unde se presupune că actul educativ ar trebui să primeze” , o consider o denigrare publică a mea.

Cu stimă,

Prof. Robert Nosal”

3 COMENTARII

 1. Educația fizică și sportul …
  „Lupta” pentru trofeul „cvasi” orgoliului educat …
  Orașul are nevoie de cât mai mulți sportivi pe pârtii …

 2. Evident, este și o vină a mea, aici! Nu am convocat, la finalul lunii decembrie, când s-au finalizat lucrările de reparație, presa …

  Eh … alții au convocat presa cu ”premeditare” (sau cu predescălțare).

 3. Mă ești prost? Mă ești tâmpit? Citesc și nu pricep nimic? Cum adică ”orgoliu cvasirănit”? Înțeleg că orgoliul a fost rănit ”cvasi” dar nu știu ce înseamnă. Și atunci apelez la ”goagăl” și la dexonline. Și aflu că, de fapt, cvasi înseamnă: ”pe jumătate”, „aproximativ”, „cam”. Deci nu a fost prea grav ranit orgoliul ci doar așa, în mică măsură, circa și ceva. Și indignarea crește ca pâinea în cuptor, cum că sala de sport a fost reparată ”din fonduri proprii” (proprii ale cui? ) și că amantlâcul presupus nu există ci e o denigrare. Asta e cam cum zicea Caragiale: ”Eu, domn’ judecător, reclam, pardon, onoarea mea, care m-a-njurat, şi clondirul cu trei chile mastică prima, care venisem tomn-atunci cu birja de la domn’ Marinescu Bragadiru din piaţă, încă chiar domn’ Tomiţa zicea să-l iau în birje…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei