fbpx
23.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Județul Caraș-Severin, prezent la Târgul de Turism al României! „Este una dintre cele mai importante oportunități de promovare”

Desemnat destinația turistică a anului 2021, Banatul Montan se promovează la Târgul de Turism al României, care va avea loc, în perioada 23-26 februarie, în București, la Romexpo.

După ce, în ultimii ani, s-a tot vorbit despre relansarea economică a județului Caraș-Severin prin turism, existând numeroase inițiative, oficiale și private, de a promova Banatul Montan, cei de la Consiliul Județean, Primăria Băile Herculane și Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale merg la târgul din Capitală, pentru a prezenta obiectivele din zonă.

Prezența la Târgul de Turism al României este una dintre cele mai importante oportunități de promovare a județului ca destinație turistică, contribuind la consolidarea acestui domeniu în județul Caraș-Severin și este o bună ocazie de a ne promova cele mai valoroase și semnificative frumuseți, precum obiectivele turistice, valorile tradiționale, arta populară, gastronomia locală, turismul de aventură, frumusețea cadrului natural”, a precizat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

spot_img

La rândul său, Cristian Miclău, primarul din Băile Herculane, o stațiune comparată pe vremuri cu Karlovy Vary, a vorbit despre istoria și legendele ce se împletesc și sunt încă prezente în stațiunea de pe Valea Cernei. Puse în valoare, ar putea să-i redea măreția de odinioară. „Povestea stațiunii balneare Băile Herculane în trecut, înainte de vremurile marilor imperii ale antichității și se împletește cu legenda marelui Hercule, a luptei cu Hydra și a argonauților în căutarea lânii de aur. O plimbare prin centrul stațiunii este o călătorie în timp, cu clădiri încărcate de istorie, de o frumusețe aparte, construite într-un încântător stil baroc de factură austriacă. Hotelul Apollo, aflat în Piața Hercules, a fost ridicat în 1824 și i-a găzduit pe împăratul Francisc I şi pe soţia sa, împărăteasa Carolina. În cinstea lor, hotelul a fost denumit «Francisc» și numele împărătesei, «Carolina», i-a fost dat băii din vecinătate”, a precizat edilul.

La Târgul de Turism va participa și Orchestra Profesionistă „Virtuozii Semenicului“, condusă de prof. Petrică Vița, soliștii vocali Ramona Vița și Maria Morman, alături de dansatorii Adi Jurchescu și Patricia Hurduzeu. În fiecare zi, la standul Consiliului Județean Caraș-Severin vor fi prezenți invitați speciali din foarte multe domenii de activitate.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei