fbpx
20 C
Reșița
vineri, 29 septembrie 23

(FOTO) Cursuri de printing 3D pentru elevii Colegiului Național „Traian Lalescu”

După ce un fost elev al Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița a donat școlii o imprimantă 3D, profesorul de matematică Ovidiu Bădescu, părintele programului național Edu For Life, s-a gândit să organizeze, în cadrul unui club, cursuri de Printing 3D.

Cursurile se desfășoară din două în două săptămâni, iar elevii din clasele IX-XII primesc și teme pentru acasă.

Ne dorim ca elevii să vadă aplicabilitatea a ceea ce văd la școală, iar imprimanta asta 3D exact asta le arată.

Ne bucură foarte mult că avem elevi care ne sprijină. Costă și materialele folosite, dar reușim să facem rost de bani și pentru ele, pentru că merită”, a declarat profesorul Bădescu.

Cu ajutorul imprimantei 3D pot fi printate orice fel de obiecte, de la brelocuri, catarame, medalioane și cutiuțe, până la diverse piese.

De exemplu, descoperim acasă că s-a stricat husa de la telefon și putem crea așa ceva sau am spart capacul de la telefon. Luăm modelul telefonului, căutăm pe internet și putem crea propriul capac, care poate fi ceva distinct”, a mai spus cadrul didactic.

Un dezavantaj ar fi că imprimarea unei piese durează mai mult, așa că ar fi nevoei de mai multe imprimante de acest fel. Pe viitor, colegiul intenționează să achiziționeze alte două imprimante, pentru fiecare laborator de informatică.

Acest club de Printing 3D face parte dintr-o inițiativă a Colegiului Național „Traian Lalescu” de a oferi cursuri și activități care sunt apropiate de preocupările elevilor.

Noi avem o clasă a IX-a care face curs opțional de robotică, pe care o vom duce inclusiv în clasa a X-a și va fi până în clasa a XII-a un curs combinat de robotică și 3D printing și credem că, prin aceste cursuri, venim în întâmpinarea celor interesați de a dobândi aptitudini care să le folosească mai apoi în viața de zi cu zi”, a precizat directorul Colegiului Național „Traian Lalescu”, Adrian Doxan.

Elena FRANȚ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei