fbpx
14.1 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

La Bolvașnița continuă lucrările în așteptarea finanțărilor

După mai multe luni de așteptare, Electrica a finalizat alimentarea cu energie electrică la Vârciorova, la obiectivul de investiții al Primăriei, „Casa Satului“.

„Am mai spus că această investiție a fost făcută din bugetul propriu al comunei Bolvașnița, pentru că nu am avut alte surse de finanțare. Clădirea este funcțională, am montat și centrala termică și ar mai fi câteva finisaje exterioare ce nu pot fi făcute până când nu se încălzește afară. 99% lucrarea este gata și este deja funcțională.

Vrem să continuăm lucrările și la drumurile agricole din comună, lucrări care ne mănâncă pentru că nu avem finanțare. Finanțele ne-au dat puțin, doar cât să supraviețuim. Așteptăm și alocările de la Consiliul Județean, cei 6% din impozitul pe venit, dar nu ne facem prea mari speranțe“, a declarat pentru Reper24, primarul comunei, Petru Mihăilescu.

Bugetul comunei Bolvașnița a fost aprobat de către consilierii locali și va fi rectificat după alocările venite de la Consiliul Județean Caraș-Severin. În acest buget, la capitolul investiții au fost alocate sume pentru o posibilă finanțare prin programul Anghel Saligny:

Avem cuprinse în acest program asfaltarea mai multor străzi laterale în comuna Bolvașnița. Avem deja și finanțarea pentru reabilitarea Căminului Cultural printr-un proiect depus la AFIR prin Grupul de Acțiune Locală. Suntem în lucru cu proiectul tehnic și vom trece foarte curând la achiziția de lucrări de execuție“, a mai precizat primarul comunei Bolvasnita, Petru Mihăilescu.

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei