14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

La finalul primei părţi a campionatului Ligii 3, rossonerii sunt lideri în Seria a VII-a

În cadrul ultimei etape a turului campionatului Ligii 3, cea cu numărul 9, sâmbătă 23 octombrie, reşiţenii au întâlnit în Valea Domanului echipa Pandurii Lignitul Tg. Jiu, într-un veritabil derby al seriei, gorjenii aflându-se pe locul al doilea, la o distanţă de şase puncte.

Reşiţenii au început meciul hotărâţi să tranşeze partida în favoarea lor. Astfel, în minutul 6, după un corner executat de pe partea dreaptă de către Marian DRĂGHICEANU, mingea este prelungită cu capul de către Gakou ABOUBACAR  până la Ndiaye MEDIOP care preia şi şutează din marginea careului de 6 m, pe jos, în dreapta portarului gorjean.

Părea că rossonerii vor avea un meci uşor, dar oaspeţii şi-au creat câteva ocazii de gol, într-una din ele Ovidiu RAŞOVEANU a scăpat singur cu portarul nostru, Sebastian MICU, care a reuşit să reţină mingea din picioarele atacantului gorjean.

spot_img

În minutul 19, după un pressing făcut de către Ionuţ CIOINAC la mijlocul terenului, mingea a ajuns la Gakou ABOUBACAR care îi pasează pe stânga lui Ndiaye MEDIOP, iar acesta ajunge singur cu portarul gorjean, dar şutul său puternic, de la aproximativ 15 m, trece peste bara transversală.

Ambele echipe au prestat un joc alert, plăcut, cu faze rapide, apreciat de către cei aproximativ 300 de spectatori.

După pauză, gorjenii au intrat mai motivaţi în joc, reuşind să pună presiune pe apărarea noastră, aşteptând ca aceasta să greşească. Acest lucru s-a întâmplat în minutul 57 când, la o intervenţie a lui Amir JORZA la marginea careului mare, arbitrul partidei a considerat că acesta l-a faultat pe atacantul gorjean în careu. Penalty-ul a fost transformat de către Sean-Patrick AERTS.

În minutul 61, antrenorul nostru, Dan ALEXA, face două modificări, introducându-l pe Nicuşor FOTA în locul lui Gakou ABOUBACAR, iar pe Laurenţiu BREŞNENI în locul lui Marian DRĂGHICEANU.

Presiunea gazdelor creşte, dar aceasta nu se concretizează în ocazii de gol.

Dan ALEXA face o a treia schimbare de jucător, în minutul 72: Alexandru SIMA intră în locul lui Ion VASLUIAN.

O ultimă schimbare în echipa noastră, în minutul 79, Călin CRISTEA luându-i locul lui Cătălin ION.

Încep să apară şi oportunităţile de a marca: Ndiaye MEDIOP, minutul 83, al cărui şut este respins cu mâna de către un fundaş gorjean; în minutul 87, acelaşi Ndiaye MEDIOP este tras de tricou în careu, dar arbitrul de centru ne refuză un al doilea penalty. O nouă ocazie o avem în minutul 97, când Valentin MUNTEANU şi, apoi, Ndiaye MEDIOP nu au reuşit să tragă pe spaţiul porţii adverse.

Astfel, finalul turului primei părţi a campionatului ne găseşte pe primul loc în Seria a VII-a, cu 25 de puncte, la 4 puncte de ocupanta locului 2, CSM Deva şi la 6 puncte de ocupanta locului 3, Pandurii Lignitul Tg. Jiu. Campionatul continuă cu prima etapă a returului, etapa a X-a, vineri, 29 octombrie, când rossonerii vor întâlni, tot în Valea Domanului, echipa Aurul Brad.

Reşiţenii au început jocul în următoarea formulă: Sebastian MICU – Sergiu RIMOVECZ, Cătălin ION (min. 79, Călin CRISTEA), Ştefan BĂRBOIANU – Ionuţ CIOINAC, Amir JORZA, Ion VASLUIAN (min. 72, Alexandru SIMA) – Valentin MUNTEANU – Marian DRĂGHICEANU (min. 61, Laurenţiu BREŞNENI), Gakou ABOUBACAR (min. 61, Nicuşor FOTA), Ndiaye MEDIOP. Pe bancă au luat loc şi: Cristian ZIMMERMANN, Iulian CIUBOTARU, Claudiu MATIŞ, Marius AVRAM şi Cristodulo DEMETRIS.

La finalul meciului, Dan ALEXA, antrenorul rossonerilor, a declarat:

„Când ratezi asemenea ocazii rarisime, nu meriți să câștigi. Nu poți scăpa singur cu portarul de mai multe ori și să ratezi. Pur și simplu, noi ne-am bătut joc de acest meci. În acest joc am avut foarte multe situații de 1 la 1 cu portarul advers, am și driblat portarul, am avut mingea, poarta era goală și tot am ratat. Este foarte greu de vorbit după un asemenea joc. Ce pot să spun decât că-mi felicit jucătorii pentru atitudine, doar că nu putem rata asemenea ocazii.

Cred că dacă ne-am fi dus la nouă puncte avans am fi închis acest campionat și eram asigurați de baraj. Ar fi fost o distanța prea mare între noi și celelalte echipe. Sunt dezamăgit de tratarea ocaziilor de către jucătorii mei. Am avut poarta goală și nu am introdus mingea, deoarece am preferat să mai râdem o dată de fundașii lor. Aceste lucruri nu se pot ierta și sunt dezamăgit. Clar am fost echipa mai bună. Pandurii dintr-o ocazie și jumătate ne-a egalat și astfel s-a scris istoria meciului”.

 

  Miruna MIHANCEA

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei