fbpx
31.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

„La mulți ani, Reșiței puternice! Orașul nostru se află pe drumul cel bun!”

Pe 3 iulie se împlinesc 253 de ani de la aprinderea furnalelor Franzikus și Josephus, moment considerat punctul de pornire al metalurgiei reșițene. Ziua în care orașul nostru și-a început parcursul istoric pentru a deveni emblema industriei naționale, după cum precizează primarul Ioan Popa, care nu a uitat să transmită reșițenilor un mesaj aniversar.

La mulți ani, Reșiței puternice! După o perioadă lungă de decădere, parcă fără de speranță, ne regăsim astăzi într-un avânt continuu de a recupera decalajele rezultate în urma dezindustrializării care a afectat grav orașul nostru. Este complicat, însă munca noastră produce rezultate concrete”, transmite edilul, convins că municipiul de pe Bârzava se află pe drumul cel bun.

Ioan Popa vine și cu dovezi în acest sens: conform CITY INDEX, barometrul prin care se analizează evoluția urbană a celor 41 de municipii reședință de județ, Reșița este singurul oraș cu populație sub 200.000 de locuitori, care s-a aflat pe locul la mai mulți dintre indicatorii analizați, printre care: fonduri europene atrase/locuitor în ultimii 5 ani, orașul cu cea mai bună calitate a aerului, orașul cu cea mai mare Amprentă Verde.

Karina TINCUL

8 COMENTARII

 1. Sigur Dealul Cruci e un exemplu,,verde ” grăitor cu arome prăfuite cauzatoare de boli de plămâni și alte nenorociri la fel și praful produs de PORRiști este iar un exemplu care te poate ,,înverzi „,albastru închis de la sufocare și ajungem sigur la locuri cu iarbă verde dar cam 2 metri și ceva sub. Îmi place că ne mințim frumos dar nu toți punem botul la vrăjeala asta, sorry!!!Popa minte și noaptea în somn dar dacă are dovezi 🤞🤞🤞🤞👎👎👎👎credem că și noi mințim 😂😂😂😂Primarul Pinochio

 2. Orașul nostru se afla pe drumul bun cu așa cârmaci. Cu așa cârmaci, de-ti vine sa te vaci. Și cu marele manager director general excelența sa filipeștele. Va rog să-l întrebați pe excelența sa filipeștele ce suprafață desfășurată va avea noul sediu și cât e valoarea contractului de execuție pt lucrare(fara dotări). Aceasta informație ar fi trebuit să fie afișată în fața șantierului dar este probabil prea sensibila informația ca sa fie publica, cu toate că e obligatoriu prin lege. Sunt și eu curios cât timp va mai scrie pixul filipeștelui.

 3. ”Pe 3 iulie se împlinesc 253 de ani de la aprinderea furnalelor Franzikus și Josephus, moment considerat punctul de pornire al metalurgiei reșițene. Ziua în care orașul nostru și-a început parcursul istoric pentru a deveni emblema industriei naționale, după cum precizează primarul Ioan Popa”

  Însă în urmă cu 253 de ani industria asta era în altă țară, coincidență prin care funcționa.
  Nu?

  • Există o zicală:
   „Respectă-mă ca să te respect!”
   În acest caz nici măcar marketingul propagandei politice nu are pic de respect.
   John remarca bine in Comentarii: „Din poză se poate remarca faptul că Reșița este… VERDE! ”
   O altă vorbă zice:
   „Omul se acoperă cu pământ galben și cu hârtii”. Aceste hârtii sunt frumos înverzite, dar gravele probleme de poluare rămase sunt încă plumburii și cenușii nu numai în Dealul Crucii!

 4. Să mă…. în respect pentru cine și ce!?Pupincuriștii dau pe dinafară, Reșița este varză, praf, Bocșa și Caransebeș sunt pe poziții superioare dar pe uni osanalele le țin loc de hrană și oxigen. Pupați, deci ,pupați, preamăriți, slăviți herr Rommel Popa, fuhrerul tălâmbilor spălați pe creier 😂😂😂😂😂🤯🤯🤯🤯🤯

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei