fbpx
34.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

Viteza în coastă revine în Valea Domanului!

Adrenalina și sutele de cai putere revin la Reșița la acest final de săptămână. În perioada 6-7 iulie, municipiul de pe Bârzava găzduiește o nouă etapă a „Memorialului Werner Hirschvogel”. Evenimentul, organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu asociațiile sportive Auto Blic și ACM Sport Reșița, este etapă comună a Campionatului Național de Viteză în Coastă (etapa a cincea) și a Trofeului Național Masters de viteză în coastă (etapa a treia).

PROGRAM:

SÂMBĂTĂ, 6 IULIE

08:30 Închiderea circulației

09:30 Recunoaștere | Manșa 1

11:10 Recunoaștere | Manșa 2

12:50 Recunoaștere | Manșa 3

14:30 Antrenament | Manșa 1

16:30 Antrenament | Manșa 2

18:30 Deschiderea circulației

DUMINICĂ, 7 IULIE

08:30 Închiderea circulației

09:30 Recunoaștere | Manșa 4

11:10 Recunoaștere | Manșa 5

13:00 Concurs | Manșa 1

15:00 Concurs | Manșa 2

17:30 Festivitatea de premiere (ora poate suporta modificări) la stadionul „Mircea Chivu” din Reșița

18:30 Deschiderea circulației

Werner Hirschvogel, legenda Reșiței automobilistice!

Legendă a sportului cu motor, reșițeanul Werner Hirschovel a format în decursul anilor o multitudine de piloți care au ajuns să performeze la cel mai înalt nivel pe traseele montane de viteză în coastă din țara noastră. Printre aceștia îi putem aminti pe Lucien Hora, Mircea Pădurean sau Christian Nistoran. În anul 2010, Werner Hirschvogel devenea cetățean de onoare al orașului său natal, Reșița, iar acum, când se împlinesc 10 ani de când legendarul pilot a plecat în ultima cursă – cea fără linie de sosire – va fi decorat și ca cetățean de onoare al județului Caraș-Severin, post mortem, pentru „merite deosebite în promovarea sportului și creșterea prestigiului județului Caraș-Severin, la nivel național și internațional”. 

Citește si:  Marele campion al sportului cu motor din România, Werner Hirschvogel, cetățean de onoare, post mortem, al județului Caraș-Severin!

Un asemenea moment nu putea fi omis nici de organizatorii etapei de pe Valea Domanului, locul unde Werner Hirschvogel s-a antrenat și a format și alți piloți. Din acest motiv, ediția din acest an a Cupei Reșița devine Memorialul Werner Hirschvogel, o competiție cofinanțată și susținută de Consiliul Județean Caraș Severin și Primăria Municipiului Reșița. Etapa de viteză în coastă se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni și va aduce laolaltă concurenții ambelor campionate.

31 de piloți au confirmat deja prezența pe traseul de concurs, dintre aceștia 7 urmând să puncteze în cadrul Trofeului Național Masters, 21 în cadrul Campionatului Național respectiv alți 3 în matematica naționalului pentru vehicule istorice. Jerome France – care a participat în urmă cu câteva săptămâni la celebra cursă Pike Peak din Statele Unite ale Americii va pilota – în premieră – un monopost, model Wolf GB08. Brașoveanul Octavian Ciovică va fi și el la start cu Radicalul SR8, în vreme ce câștigătorul ultimelor două etape de viteză în coastă – Emil Ghinea – revine în locul unde vrea să-și apere titlul de King of the Hill obținut la ultimele două ediții organizate. Lupta categoriei I se anunță și ea una deosebit de disputată, cu Alexandru Pițigoi (Porsche 992 GT3), Radu Benea (Ferrari 488 Challenge) și Costel Cășuneanu (Škoda RXX) angrenați în lupta pentru supremația absolută a mașinilor cu caroserie închisă. Desigur, nu-i uităm din această bătălie nici pe Horațiu Ionescu Cristea (Porsche 991 GT3) sau Călin Făgădar (Mitsubishi Lancer Evo).

Lista piloților locali este și ea una numeroasă până la acest moment, pe liste regăsindu-se urmăritorii piloți: Claudiu Ciucă (Seat Cupra TCR), Gabriel Găman (Seat Ibiza), seniorul Mircea Avramescu (VW Golf I), juniorul Mircea Avramescu (VW Golf IV), Andrei Rotaru (Dacia 1310) și Rareș Madina (Dacia Logan). De asemenea, la start vor fi prezenți atât Petru Iovan cât și Răzvan Potocean, cei ce vor avea rolul de deschizători.

 

Sergiu TABAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei