fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

La negeie în Banat! Stana Stepanescu promite o seară de neuitat la Doclin!

Negeia de Sfântă Mărie, cum este ea cunoscută în Banat va fi sărbătorită cu fală anul acesta în localitatea Doclin din Caraș-Severin, un eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei Doclin.

Invitată să-i încânte pe cetățenii comunei și pe toți goștii lor este una dintre cele mai talentate artiste din Banat, o lideră a tinerei generații, pe numele ei Stana Stepanescu. Cu siguranță,  Stana Stepanescu, originară din Rusca Teregova este recunoscută și apreciată de iubitorii folclorului bănățean, grație unui timbru vocal ce-l duce cu gândul pe ascultător la cea supranumită, pe bună dreptate, „Privighetoarea Banatului“, regretata doinitoare Mariana Drăghicescu.

Evident, repertoriul frumoasei artiste, Stana Stepanescu este adaptat și cerințelor publicului juvenil, dar interpreta nu depășește în vreun fel grosolan canoanele folclorului bănățean, pe care îl simte într-o notă proofundă, specifică doar artiștilor care s-au ridicat din vatra satului și pe care îl promovează cu succes pe toate meridianele lumii.

spot_img

Este rândul Doclinului, ca luni, 15 august, de la ora 19:00, să-i cadă la picioare Stanei și, mărturisesc cu sinceritate, această artistă face cu adevărat fală Banatului, după cum am observat de-a lungul ultimelor decenii în toate aparițiile de la radio și televiziune.

Alături de adorata publicului Stana Stepanescu, pe scena amplasată în Parcul Comunal din centrul localității Doclin vor mai întreține atmosfera Dănuț Tincău și formația Maistorii.

Primăria comunei Doclin va organiza în preziua Sărbătorii Adormirii Sfintei Fecioare Maria și o competiție sportivă, „Campionatul de Fotbal – Cupa Doclin 2022“ care va începe astăzi, de la ora 9:00 și la care se anunță o prezență importantă a echipelor din județ.

Așadar, toate motivele pentru a petrece câteva zile frumoase la Doclin, satul care a dat de-a lungul timpului oameni de cultură și ispravă într-o serie de alte domenii și care continuă să creadă în destinul său.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Din nou zic: Da-i circ si pâine românului si ii este deajuns. Nu avem nevoie de gaz, apa, canalizare, asfalt, locuri de munca, dezvoltare. Doar chermeze…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei