fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

La Păltiniș, primarul Ioan Popovici a legat o prietenie sinceră cu „Anghel Saligny“!

 

Proiectele de infrastructură în mediul rural capătă din nou un orizont de speranță, grație noului program de investiții pe fonduri guvernamentale care de această dată se intitulează Anghel Saligny, după numele acestui reputat inginer român, recunoscut pentru implementarea tehnicii mondiale în proiectarea și construcția podurilor și silozurilor cu structură metalică, respectiv de beton armat, unul dintre întemeietorii ingineriei românești.

Iată că de această dată de numele lui Anghel Saligny se leagă un program de investiții care va da o șansă în plus la dezvoltare satului românesc, așa cum este și cazul comunei Păltiniș, cea care a obținut aproape 18 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor depuse de primarul acesteia, Ioan Popovici.

spot_img

Urmează să fie finanțate proiecte precum extinderea frontului de captare și înființare conductă aducțiune în localitatea Păltiniș pentru care Ministerul Dezvoltării a alocat 3,34 milioane de lei, extinderea rețelelor de canalizare în localitatea Păltiniș, prin echiparea rețelei de canalizare existentă cu racorduri individuale și reabilitarea stației de epurare în localitatea Păltiniș – 7,18 milioane lei, dar și modernizarea străzilor în localitățile Cornuțel și Ohabița, aparținătoare aceleași comune Păltiniș, proiect pentru care a fost alocată suma de 7,12 milioane lei.

Evident că mai aveam și alte proiecte depuse pentru introducerea rețelei de gaz, proiect în asociere cu comuna Brebu și o serie de asfaltări ale străzilor din comună. Dar nemulțumitului i se ia darul, cum se spune, de aceea pot să mă declar mulțumit cu ceea ce am reușit să obținem, chiar dacă, spre exemplu pentru gaz nu întrevăd o axă de finanțare care să rezolve acest subiect în vitorul apropiat. Dar față de alte localități chiar pot spune că ne putem declara mulțumiți cu ceea ce ni s-a alocat“, a declarat pentru Reper 24, primarul comunei Păltiniș, Ioan Popovici.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei