fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

La Păltiniș și Brebu, primarii Popovici și Țicheriu nu renunță la dezideratul introducerii gazului!

În comuna Păltiniș urmează să fie finanțate proiecte de aproape 18 milioane de lei prin programul național de dezvoltare Anghel Saligny, dar primarul Ioan Popovici își dorea ca în pachetul de investiții propus să se regăsească și cel legat de introducerea gazului în comună.

Pentru realizarea acestui deziderat, comuna Păltiniș a cooptat în schemă și comuna Brebu, pentru a crește procentajul finanțării proiectului. La fel și pentru Brebu, primarul Ion Țicheriu afirmă că cele 11 milioane de lei obținute prin programul Saligny în vederea reabilitării străzilor în comună este una binevenită, dar rămâne în continuare o speranță a introducerii gazului în localitățile pe care le administrează.

Și chiar dacă strigătul pentru dezvoltare prin introducerea rețelei de gaz este unul comun Brebu-Păltiniș, până în acest moment, decidenții guvernamentali nu au reușit să găsească o soluție la cererile argumentate ale primarilor Popovici și Țicheriu.

spot_img

Evident că mai aveam și alte proiecte depuse, așa cum este cel pentru introducerea rețelei de gaz, proiect în asociere cu comuna Brebu. Însă, în acest caz, pentru racordarea la magistrala de gaz nu întrevăd în acest moment o altă posibilitate care să rezolve această investiție în viitorul apropiat. Totuși, față de alte localități chiar pot spune că ne putem declara mulțumiți cu ceea ce ni s-a alocat prin programul de investiții Anghel Saligny“, ne-a declarat primarul comunei Păltiniș, Ioan Popovici.

Primarul Ion Țicheriu, privește subiectul cu o doză mai consistentă de optimism!

De cealaltă parte, edilul comunei Brebu, Ion Țicheriu, nu crede că „Anghel Saligny“ și-a spus ultimul cuvânt.

„Eu cred că nu avem neapărat un răspuns negativ la proiectul pentru introducerea gazului, cred că vom reuși să obținem finanțare. Dacă nu prin acest program de dezvoltare locală Saligny, atunci cu siguranță nu ne vom da bătuți și vom căuta o altă axă pentru finanțarea proiectului de gaz, absolut necesar pentru comunitățile noastre“, a declarat primarul Țicheriu.

Vă reamintim că în urmă cu o lună de zile, Ministerul Energiei a autorizat demarea execuției de către Transgaz a lucrărilor pentru conducta de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa (inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică).

În prezent, în România, doar 708 comune, din totalul de 2.861, sunt racordate la rețeaua de gaze.

Sergiu TABAN

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei