fbpx
14.1 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

La Reșița a început plata impozitelor și taxelor locale pe anul 2022

La Reșița a început plata impozitelor și taxelor locale pe anul 2022. Aceste au rămas la același nivel ca în anul 2021.

Primăria Municipiului Reșița amintește contribuabililor că impozitele și taxele datorate bugetului local aferente primului semestru pot fi achitate până la data de 31 martie, inclusiv, fără majorări de întârziere.

Totodată, atât contribuabilii persoane fizice cât și persoane juridice care achită integral până la data de 31 martie, inclusiv, debitele provenite din impozite pe clădiri, teren și mijloace de transport, aferente întregului an fiscal 2022, beneficiază de o bonificație diferențiată în funcție de modalitatea de plată aleasă după cum urmează:

  • 10% din debitul principal pentru plățile efectuate online prin intermediul www.ghișeul.ro, prin virament bancar, internet banking sau mandat poștal;
  • 5% din debitul principal pentru plățile efectuate la casieriile instituției.

Începând cu data de 01 aprilie, pentru debitele restante se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracție de lună potrivit prevederilor Legii 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

La nivelul Direcției Impozite și Taxe sunt disponibile următoarele mijloace de plată a impozitelor și taxelor locale:

  • Plata în numerar la ghișeele serviciului;
  • Plata cu cardul bancar la ghișeele serviciului;
  • Plata prin mandat poștal;
  • Plata prin virament bancar cu ordin de plată;
  • Plata online prin intermediul cardului bancar. Acest tip de plată se poate face prin intermediul platformei WWW.GHIȘEUL.RO. Pentru efectuarea acestui tip de plată se accesează de către contribuabil platforma susmenționată, unde i se generează un user name și o parolă pe care ulterior contribuabilul poate să o personalizeze. Astfel, plata se poate face din orice loc prin simpla acccesare a acestei platforme, unde va putea vizualiza oricând impozitele și taxele pe care le are de plată și va putea alege ce plată face și suma pe care o plătește. Pentru persoanele juridice care doresc înrolarea în acest sistem de plată online este necesară transmiterea pe adresa de mail taxe@primariaresita.ro a copiilor după CUI și actului de identitate al administratorului, iar noi vom crea contul și vom comunica pe mail datele de acces, pe care ulterior contribuabilul va putea sa le personalizeze.

Casieriile Direcției Impozite și Taxe sunt deschise de luni până joi, între orele 08:00 și 16:00, iar vineri între orele 08:00 și 13:30.

Citește si:  Scutiri de la plata impozitului la Reșița! Ce condiții trebuie îndeplinite?

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei