18.7 C
Reșița
sâmbătă, 01 octombrie 22

Laborator din cadrul Facultății de Inginerie din Reșița, modernizat cu sprijinul Enel

Laboratorul dedicat studiului energiei verzi din cadrul Facultății de Inginerie din Reșița a fost modernizat în cadrul unui parteneriat derulat pe o perioadă de trei ani, între unitatea de învățământ superior și Enel Green Power România.

Enel Green Power România, parte a Grupului Enel, investește în formarea studenților și, implicit, a generațiilor viitoare de ingineri specializați în inginerie electrică, mecanică și mecatronică și modernizează laboratorul dedicat studierii energiei verzi, în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Reșița din cadrul Universității Babeș-Bolyai”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Enel.

În urma investiției, studenții vor avea acces la cele mai noi componente și tehnologii prin intermediul unui stand didactic destinat studiului sistemelor fotovoltaice conectate la rețea sau în regim insular.

spot_img

Este foarte important pentru studenții specializărilor inginerești să conștientizeze importanța reducerii consumului de energie în toate echipamentele proiectate respectiv creșterea ponderii energiei verzi în mixul energetic! Nu vorbim de un moft al politicului, ci de contribuția, conștientă, a fiecăruia dintre noi la atingerea acestui deziderat. Rolul esențial în acest deziderat revine inginerilor, care, trebuie să găsească soluții de eficientizare a tehnologiilor de producere și stocare a energiei electrice, cu impact cât mai redus asupra mediului. Mulțumim EGP România pentru deschidere și sprijin”, a precizat Cristian Chioncel, prodecan al Facultății de Inginerie din Reșița, Universitatea Babeș-Bolyai.

Pe lângă dotarea laboratorului, cu un stand didactic complet de tip fotovoltaic, colaborarea dintre cele două entități prevede și proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul energiei regenerabile, precum și stagii de practică și internshipuri care să ajute la pregătirea teoretică și practică a studenţilor.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei