fbpx
15.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Leneșii lui Romeo Dunca și posmagii înmuiați în sudoarea contribuabililor!

În ultimele zile se tot vorbește în mai toată media locală despre „procentul de leneși” din Consiliul Județean Caraș-Severin, președintele aruncând pe piață până și procentul, 20%. Adică, stimați cititori și contribuabili, la fiecare 100 de ștabi din CJ cam 20, după aprecierea grosso-modo a șefului suprem, freacă menta cu tupeu. Și nu pe conturile bancare ale burghezului moșier Dunca, ci pe cârca noastră, a cărășenilor.

Dl Dunca constată și se vaietă. Nu poate ridica nacela dincolo de Muntele Mic pentru că acest lest de peste 200 de persoane, după calculele mele simple, nu poate fi aruncat și balonul cu bunăstare nu se ridică din noroaiele cărășene. Și are dreptate căci este vorba de un fond de salarii de cel puțin 2,5-3 milioane de euro ce se duc pe apa sâmbetei.

Îmi permit, din „dragoste” pentru dl Dunca, demonstrată în mai multe articole și postări, care erau să mă atragă chiar într-un proces penal, să-l sfătuiesc cum să scape de balastul moștenit la CJ.

spot_img

Comasați, dle Dunca, „birourile”, „serviciile” și „direcțiile”! Faceți din două una, acolo unde se poate și se apropie ca și obiective și competențe. Comasați posturi și eliminați posturi neținând cont de cine anume le ocupă, de numele, prenumele sau partidul care l-a proțăpit pe individ/ă acolo. Adică CONCEPEȚI O NOUĂ ORGANIGRAMĂ și nimeni nu vă poate contesta dacă aceasta, organigrama, este aprobată de plenul Consiliului Județean, acolo unde aveți o majoritate confortabilă. În funcție de această nouă organigramă, în aceeași ședință de CJ, propuneți și bugetul de salarii pe 2023 care să „puște” exact cu organigrama nouă. Cu același prilej aprobați și „regulamentul” după care se vor ocupa posturile în noua structură organizatorică. Adică: competențe, CV, vechime, sex, religie, ce vreți și cum vreți.

Nu aveți dreptul, nici legal și nici moral, să țineți în cârca noastră atâția indivizi care taie frunză la câini, după cum chiar dvs afirmați. Este firesc să luați măsuri, iar ceea ce v-am propus eu este perfect legal. Nu concediați oameni, funcționari publici, ci reorganizați aparatul propriu în funcție de… buget ! Am experimentat-o personal și totul a ieșit ok!
Vă doresc succesuri, d-le Dunca!

 

Mihai SPRÎNCEANĂ

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

 1. … „procentul de leneși” din Consiliul Județean Caraș-Severin, președintele aruncând pe piață până și procentul, 20% …

  Procentul între 19% și 21% (depinde și de țară), se numește TVA (trântori veniți aici ?).
  Pe vremea ciocoilor (vechi și noi) era de doar 10% (zeciuială) și totuși apăreau răscoale.
  Parcă așa am învățat la istorie (1821, T.V.) …

 2. Wow, eram un fan al unei alte gazete locale până acum 5-6 ani, până acea gazetă s-a aliat fățiș cu banii politici ai „puterii” locale. Reper 24 încerca foarte timid în acești ultimi ani să mai prezinte și alte aspecte sau să atragă atenția că nu totul este roz bon-bon din punct de vedere al acțiunilor întreprinse pe linie de partid. Ca scuze, până și DNA-ul a luat culoarea roz bon-bon și consideră că nu mai există abuzuri de putere.
  Felicitări, țineți tot așa, măcar cu niște apropouri, pentru că sunt destule alte opinii care vă vor aproba demersurile jurnalistice în momentul în care și DNA își va spune cuvântul după ce se va dezmeticii din „vise”.
  Un ziar tipărit local, de acum nu multe decenii, a publicat un articol cu un motto: „somnul rațiunii naște monștrii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei