fbpx
6 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Uși deschise larg la Clubul Sportiv Școlar din Reșița copiilor dornici de performanță!

Clubul Sportiv Școlar din Reșița nu renunță la descoperirea de noi talente din pepiniera orașului și chiar a județului, care va să zică acei copii care iubesc sportul și înțeleg prin aceasta mai mult decât o obligație de mișcare la orele de sport și mai cu seamă pentru elevii care își doresc o carieră în acest domeniu. Este mesajul transmis recent de actualul director al CSȘ Reșița, profesorul Robert Nosal, cel care și-a prezentat recent planul de bătaie pe următorii ani și echipa didactică pe care o are alături.

Despre planul de dezvoltare vizat de Nosal pe următorii 4 ani la Clubul Sportiv Școlar din Reșița, același manager al unității de învățământ amintite, a declarat:

Noi am denumit această strategie, împreună cu colegii mei șefii de catedră pe care i-am invitat aici alături de mine – „CSS Reșița – o poartă deschisă spre viitor!”.

Mesajul nostru merge spre părinți, respectiv spre toți elevii reșițeni și din județul Caraș-Severin, din apropierea Reșiței, care pot să facă sport în clubul nostru.

Ne dorim ca în următorii 4 ani să fim principalul factor educaținal care răspunde de educația școlară sportivă prin cele 7 secții pe care le avem: gimnastică artisitcă, gimnastică ritmică, atletism, lupte libere, schi, fotbal, respectiv înot.

Clubul nostru are 42 de grupe, respectiv poate cuprinde 466 de elevi.

Pentru Reșița vrem să venim în sprijinul comunității reșițene, în primă parte, prin oferirea acestor servicii complementare de sport, cu titlu gratuit tuturor copiilor. Cred că prin statutul nostru și prin gratuitatea în bazele sportive, respectiv a instruirii din punct de vedere al pregătirii cadrelor didactice suntem primii din țară, nu doar la nivel de județ, deoarece anul trecut clubul nostru s-a clasat pe locul 67 la nivel național.

În primul an ne dorim să o luăm de la bază, de jos, deoarece avem un număr de 27 de grupe de începători.

Cluburile sportive participă la toate campionatele organizate de federațiile de specialitate, respectiv cluburi particulare, altfel de cluburi, noi ne adresăm activităților de copii și juniori. Scopul nostru este selecția, pregătirea și îndrumarea spre înalta performanță a elevilor. De aceea i-am invitat și pe colegii mei pentru că din punct de vedere al performanțelor la fiecare secție avem elite. Un mare avantaj pentru noi este colaborarea cu Federația Română de gimnastică unde avem lotul de gimnastică la Reșița, iar copiii pot progresa  foarte repede și să ajungă la un lot național, o a doua colaborare foarte importantă  este cu Federația Română de lupte unde avem lotul național de juniori și avem selecționați, iar pe celelalte categorii am avut elevi cu rezultate deosebite.

În primul plan, din punct de vedere al dezvoltării ne dorim constituirea tuturor grupelor de inițiere. Mesajul nostru către părinți este să aducă elevii la sport deoarece vor fi mai puternici, mai bine educați, mai bine stabili emoțional și mult mai buni la învățătură. Clubul nostru oferă servici gratuite. Tot ce înseamnă deplasare, pregătire, bază sportivă, la noi nu se plătește.

La grupele de inițiere nu putem asigura echipamentul sportivilor, dar un echipament foarte simplu nu este costisitor.

Fiecare grupă are în jur de 10 ore de antrenament pe săptămână, ceea ce însemană două ore pe spcialitate. Orice părinte care își aduce copilul în CSS beneficiază de această pregătire gratuită din partea noastră.

Vreau să le transmit că primii pași în viața unui copil ar fi ideal, din punct de  vedere al dezvoltării lor, să înceapă cu înot 2-3 ani, pasul următor este să treacă la atletism pentru a învăța să alerge corect, să aibă o anumite coordonare, iar pe parte de gimnastică avem și gimnastică ritmică și gimnastică acrobatică unde  din punct de vedere al dezvoltării individuale pentru elevi, la începutul vieții, este esențială.

Să spunem că 2-3% dintre copii ajung să facă performanță și ne dorim să-i descoperim pe cei mai talentați, dar marea masă a celor din Caraș-Severin, pentru că vrem să ne extindem, mai ales pe partea de lupte, și în alte zone, cum ar fi Bocșa, Brebu, Fârliug, pentru a descoperii elevi talentați.

CSS este o poartă deschisă spre viitor, pentru că ei, și atunci când termină activitatea sportivă, au o paletă largă de a se angaja în aceste discipline. Poți deveni antrenor, profesor de sport, preparator fizic, un bun antrenor în sălile de fitness. Paleta în care ei pot să rămână, să aibă o viață frumoasă din punct de vedere al adolescenței și din punct de vedere al unei meserii ulterioare o pot face prin clubul nostru, prin parteneriatele pe care le avem cu CSM Reșița, cu care colaborăm foarte bine pe lupte și pe atletism.

Am înțeles că și dumnealor vor să aducă lotul național de box, ar fi al treilea lot care și-ar putea desfășura activitatea în Reșița, un lucru bun pentru orașul nostru, colaborăm prin baze sportive, prin schimburi de experiență și prin antrenorii pe care îi are și dumnealui.

CSS Reșița în parteneriat cu UBB Reșița!

Cu UBB Reșița avem parteneriate foarte utile pe parte de atletism, elevii care termină la noi partea de juniorat pot să continue activitatea pe parte de seniorat, unde și ei stau foarte bine pe atletism.

Împreună cu Primăria Reșița avem acces la bazele sportive cu titlu gratuit în municipiul Reșița, de asta țin să le mulțumesc!

Dorim să aducem servicii de calitate pentru elevi. Acum, pentru fiecare secție, noi am făcut în primul an un plan de măsuri. Vreau să ne axăm pe constituirea grupelor de începători, 20 de grupe, aproximativ 200 de copii.

Mesajul către părinți este să îi aducă în sălile de sport, mesajul către colegii mei de educție fizică, respectiv către toate unitățile școlare este Următorul: doar trebuie să ia legătura cu noi, punem la dispoziție orice sală și profesor calificat pentru clasele pregătitoare, I, II, III, IV, V în funcție de fiecare disciplină unde avem grupul țintă, ei doar trebuie să ia legătura cu noi în timpul lor de educație fizică, pot veni gratuit la noi și noi punem personal didactic calificat și sala, la dispoziție, tocmai pentru a selecta copii care pot face performanță.

Până la finalul acestui an, elevii sunt invitați în sălile noastre să facă ora de educație fizică gratuit, cu profesori pregătiți să îi primească.

Acum, pe fiecare secție noi am făcut un plan. În fiecare săptămână am împărțit flyere și am mers în cadrul lecțiilor de educație fizică și am observat copiii. În a doua săptămână îi invităm să vină în bazele noastre cu titlu gratuit sau să ne cheme să mergem noi la școlile lor să facem o lecție de fotbal sau atletism, pentru că la lupte sau gimnastică ar trebui să vină copiii în sălile noastre“, a explicat directorul Nosal, care a promis că CSȘ-ul va redeveni în scurt timp o pepinieră pentru fotbalul din ligile superioare celei județene.

Directorul CSȘ Reșița, prof. Robert Nosal i-a prezentat și pe conducătorii catedrelor sportive care se ocupă activ de tinerii sportivi ai Clubului Sportiv Școlar din Reșița: Robert Bălan – gimnastică artistică, Florin Dinţă – lupte, Nadia Câmpan – înot, Luminiţa Laţcu – gimnastică ritmică, Octavian Bîrsanu – atletism şi Adelin Preda, cu o catedră mai nouă, cea rezervată schiului.

Sergiu TABAN

1 COMENTARIU

  1. Ca o prima idee, poate ar fi util sa aveti un site de unde oamenii pot lua informatii. Am vazut o singura promovare pe facebook (cu ultima actualizare in 2918) si stiri in presa locala. Lumea in general afla despre activitati din vorba in vorba nu intr-o modalitate facila, la intermediul oricui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei