fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Liderul AUR, George Simion, preferă bidivii tineri, în locul experimentelor cu calul troian!

George Simion, liderul AUR, alianță sub cupola căreia s-au adunat o serie de alte formațiuni și personalități precum Partidul Republican, Partidul Alianța Național Țărănistă, Ramona Bruynseels fost candidat din partea PPU-SL la funcția de președinte al României sau mai nou eurodeputatul Cristian Terheș, a poposit din nou în Caraș-Severin, pentru că, în ciuda tinereții și a nenumăratelor live-uri care presupun un lucru manual extenuant, la un moment dat odihna își cere tributul ei. Iar Banatul de Munte e un veșnic izvor de relaxare, aici la noi, unde soarele și tenisul întăresc… organismul.

Dezamăgit, însă dornic să ia pe umerii săi toate neajunsurile neamului, mă rog, asta e o stare de spirit a grandelui de Focșani, Simion a sosit la Reșița „într-unul din cele mai sărace județe“, care înainte vreme producea un venit consistent de 3% din PIB-ul țării și care astăzi, grație unor politici dezastruoase (cele mai multe dispuse tot de la nivel central) mai oferă doar un „nenorocit“ de 0,5% la bugetul țării noastre mume. Ce mai e Caraș-ul? Ce mai reprezintă el pentru Români și de ce nu se mai poate continua în acest fel – hal -stil, a reușit să nu ne lămurească și mai mult astăzi George Simion.

Liderul mișcării Georg Simion von Goldenburg n-a venit cu dinaintea goală în fața presei „de la Caraș“ și în afară de republicanul Marian Cucșa și de (ne)recunoscutul Sami Miclău, l-a îmbrobodit pe unul din cei mai gospodari primari cărășeni să-l urmeze, e vorba de Nicolae Beg, în drumul său pavat cu intenții bune, cel mai probabil hipnotizându-l cu promisiunea că înainte lor, în spatele și în retrovizoare li se deschid orizonturi de…. AUR, cum altfel, doar nu degeaba partidul ăsta a reușit să deturneze în țară și ideea metalului prețios cu același nume. Nu-i așa că atunci când auziți la radio, la televizor sau pe stradă că pronunță cineva cuvântul aur, deja vă fuge gândul la George iPhone al XIV-lea și la doamna Șoșoacă? Pe la gât, pe la mâini, pe la gleznuțe, prin locuri mai greu accesibile vederii, AUR e cu voi, e la voi, e în voi! Cum mama lui proces verbal, nu pricepeți misiunea și latura subversivă pe care o are întreaga mișcare? Iar ați plecat pe fentă…

spot_img

Dar Simion nu e doar un tonomat încărcat de vitriol conjunctural politic, ci demonstrează că e inteligent, atent și dibaci, atunci când vine vorba de modul de funcționare al mașinăriei pe care și-a creat-o. Spun asta cu referire la faptul că deși i-a băgat azi adeziunea sub nas primarului independent Nicolae Beg, Simion s-a ferit să-l nominalizeze pe acesta la o funcție, fie ea și una interimară, în conducerea filialei AUR din Caraș-Severin. Înțeleg că ar fi o problemă de statut, ca în primele trei luni membrul poate să facă doar …ascultare. Cu leadershipul, mai la toamnă! Acum sincer, doar n-o să-l pui pe nea Sami Miclău să-l învețe tainele administrației și politicii pe Lăiță Beg, por favor, excelență! Oricum n-am înțeles ce-l recomandă pe distinsu’ Sami să coordoneze AUR-ul la nivel județean, dar recunosc că vocea și talentul nu m-au impresionatără…

Apropo, spuneți-i naibilui nea Simioane și nea republicanu Cucșa județul CARAȘ – SEVERIN, că ăsta e numele județului, și nu Caraș, cum eronat îl tot prescurtați. E o chestiune de educație, de minimă etichetă să cunoști numele județului pe care-l vizitezi, pe care spui că vrei să-l conduci și să-l storci de voturi în 2024. Evident, după ce ne-a amețit cu candidatul pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, Simion ne-a lăsat în stand by în privința numelui celui ce se va bate pentru a obține postul lui Romelu.

Filialele AUR trebuie coordonate de președinți aleși, nu de săgeți ale PSD, PNL sau USR!”, a fost una din, era să zic răgetele, pardon, temele pe care George Simion le-a primit de la o bipedă cu ștate vechi pe Rio Grande de Dâmbovița și care i-a cerut cu spume la gură să aibă grijă la liderii județeni pe care îi va avea AUR în teritoriu, pentru a nu mai ajunge pe urmele altor formațiuni, dornice doar să fie la putere cu orice preț, diprețuind votul celor ce i-au trimis în Parlament. Nu, ei nu vor la putere, ei vor doar în opoziție, sărăcuții. Băi, nu vă doare impostura? M-au liniștit și vorbele duioase ale acestor lideri duminicali de neam și țară, „la noi e o onoare să fi membru AUR, la noi nu vine nimeni pentru funcții, după avantaje“… Băi, să mori tu?? Păi ia dă-ți nea Simioane matale demisia din Parlament, arată-le că n-ai nevoie de banii statului, de privilegiile fotoliului de parlamentar, nu, zău că mă ia cu pandalii când te aud. Ai mai dat-o și p-aia din puțul gândirii … să dăm putere la firul ierbii, cu trimitere la descentralizare, regionalizare, la oferta unei decizii administrative mai apăsate în teritoriu. Nu știu, coane Simion, parcă nu e ceva clar la matale, pari cumva teleghidat dar cu bateriile pe terminate, mă refer la zona asta de opoziție în care ar trebui să îți acord recunoaștere, una care să-mi spună cu adevărat că merită să fi ascultat cu atenție.

Iar faptul că ai organizat pe repede înainte o conferință de presă, ca o formă de taxă pe profit de pe urma unei întâlniri private cu primarul de Marga, Nicolae Beg, forțându-i oarecum mâna să treacă în barca ta „aurită“ îmi lasă un gust amar și trist. Chiar dacă a fost aproape pus la zid să răspundă în legătură cu relația de rudenie pe care o are cu senatorul Mocioalcă, cumva nedrept și poate chiar discriminator (rudele ți le dă Dumnezeu) și să se dezică de relația cu omul politic aflat în structura de conducere a Senatului, Beg a avut o atitudine corectă, atacurile venind și pe această linie de la unicul George Simion care i-a nominalizat pe cei doi baroni de Caraș-Severin, în persoana celor doi ioni, Marcel Vela, respectiv Mocioalcă.

Nu voi negocia cu cei doi, nu vom face alianță cu PSD și nici cu PNL! Dacă vom ajunge să facem alianță cu PSD, atunci îmi dau demisia din AUR!“ a ținut hora ca la Focșani George Simion, care a explicat că vor face alegeri pentru desemnarea conducerii județene AUR când va fi înștiințat că filiala are 2000 de adeziuni. Cu Sami în frunte …țineți aproape.

Și totuși, la ora marilor destănuiri domnule George Simion, până ce nu l-ați cooptat pe primarul Beg în echipa de la Caraș, pe cine ați avut în cătare, cine vi-a fost recomandat ca lider de filială AUR CS? Hai cumetre, în șoaptă, că nu ne-aude nimeni. Nu cumva o fostă aprigă conducătoare PSD? Și cine a făcut recomandarea?

Cu speranța că nu vom afla niciodată, multă sănătate și pace pe frontul de Est.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei