1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Locuri de veci scoase la licitație de Administrația Cimitirelor Reșița

În urmă cu 3 ani Administrația Cimitirelor a efectuat o cartografiere și o inventariere a tuturor locurilor de veci din municipiul Reșița. Ca urmare a acestei acțiuni au fost descoperite morminte a căror proprietari nu au mai achitat taxele către Primărie de foarte mult timp, mergând până la zeci de ani.

Toți proprietarii au fost anunțați în scris de 2-3 ori să vină și să-și achite sumele restante, în caz contrar vor pierde locurile de veci. Unii au venit și și-au achitat datoriile, iar alții nu au putut fi identificați fiind la rândul lor decedați sau plecați în străinătate, fără a exista posibilitatea identificării lor sau a urmașilor acestora.

Prin hotărâre de Consiliu Local, toate aceste morminte au fost trecute în domeniul Primăriei și vor fi scoase la licitație: „Avem peste 300 de solicitări ale unor cetățeni din municipiu care doresc să-și achiziționeze un loc de veci încă din timpul vieții“, a afirmat Daniel Călin, directorul Secției.

spot_img

Cele 42 de locuri de veci vor fi scoase la licitație în data de 29.08.2022, ora 10:00, la sediul Serviciului Public – Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire, din Reșița Bd. Muncii nr.25. Valoarea acestora a fost calculată de un expert în funcție de poziția față de drumul de acces și felul împrejmuirii (din beton, simplă sau cu capac, criptă sau cavou) și variază între 375 și 8500 de lei.

Documentele necesare înscrierii la licitație sunt: Cerere; Documente privind domiciliul/reşedinţa: copie B.I./C.I.; Certificate fiscale fără debite restante ale solicitanţilor faţă de bugetul local și Declarație pe proprie răspundere semnată, olograf, de către cumpărător din care să rezulte că acesta nu mai deține nici un alt loc de înhumare în cimitirele umane din municipiul Reșița și se vor depune până în data de 26.08.2022, ora 13:00 inclusiv, la sediul Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local.

Procedura de valorificare a lucrărilor funerare intrate în proprietatea municipiului Reșița se va face prin organizarea unei licitații deschise, cu strigare. Pasul de strigare este de 100 lei sau multiplu de 100 lei de la prețul de pornire. Prețul de pornire va fi cel publicat în prezentul anunț, care corespunde cu prețul stabilit în raportul de evaluare.

Prima licitație se  desfășoară  numai cu minim 2 participanți/loc, în caz de prezentarea unui singur participant se reprogramează licitația, în termen de 5 zile lucrătoare de la data inițială și se desfășoară și numai cu un participant/loc; În preţul vânzării nu este inclus TVA, valoare ce va fi aplicată conform prevederilor legale.

Plata se va face integral, astfel că la prețul stabilit în urma licitației care reprezintă contravaloarea lucrării funerare, cumpărătorul va achita conform HCL nr.278/27.07.2018 și contravaloarea concesiunii terenului aferent lucrării funerare atribuite.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ”Ca urmare a acestei acțiuni au fost descoperite morminte a căror proprietari nu au mai achitat taxele către Primărie …”

    Așa că … tăițelu’ le va viola proprietatea (și mormintele), prin interpuși.
    Lipsind reciprocitatea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei