1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Trotuare, rigole și podețe la Bocșa, înaintea asfaltărilor stradale

Un proiect finanțat prin PNDL 2 este în plină desfășurare în orașul Bocșa, un proiect ce vizează asfaltarea mai multor străzi din orașul de pe Bârzava.

„Am început cu trotuarele unde se montează bordurile urmând ca ulterior să fie betonate, rigole simple sau carosabile unde este cazul, vom finaliza podețele urmând ca abia apoi să trecem la asfaltarea acestor străzi“, a precizat pentru Reper24, edilul Mirel Patriciu Pascu.

„Lucrăm pe străzile Cloșca, Tata Oancea, Aurelia Fătu Răduțu, Oituz, Mărășești, Sadovei, 1 Iunie, 8 Martie, 13 Decembrie, sunt multe străzi pe care se lucrează. Este un proiect mai vechi, cu probleme mari. Firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență, iar lucrările sunt executate acum de un subcontractant, care sper să-și ducă treaba până la capăt“, a mai precizat primarul orașului Bocșa.

spot_img

În paralel oamenii de la Secția de Gospodărie Comunală a orașului lucrează  pe mai multe fronturi: alei, parcuri, centrul de permanență, se cosește vegetația în exces, se tund gardurile vii, se continuă lucrările de modernizare a pieței agroalimentare și peste tot unde este nevoie. Lucrările se execută în regie proprie, a mai spus primarul orașului, Mirel Patriciu Pascu.

O altă veste bună este aceea că s-au deschis ofertele celor 5 participanți la licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al centurii ocolitoare a orașului Bocșa, iar acum, comisia de licitație analizează ofertele:

„Suma alocată doar pentru această fază este de 15 milioane de lei. Banii vin de la Ministerul Transporturilor prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Sperăm ca în scurt timp să putem să desemnăm câștigătorul, astfel încât acest drum de ocolire al orașului Bocșa să fie cât mai aproape de realizarea practică“, a mai spus edilul Mirel Patriciu Pascu.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei