fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Războiul declarațiilor (și nu numai) Dunca – Stancovici continuă

Încă de ieri au apărut pe rețelele de socializare o serie de imagini macabre din morga Spitalului Județean de Urgență Reșița, iar cei ce le-au postat cereau demisia actualului manager interimar, dr Cosmin Librimir și a președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca:

„O postare oribilă pornită din minți bolnave. Cine stă în spatele acestui mesaj și cum e posibil ca aceste fotografii să ajungă în public. Cine le-a făcut și cu ce scop. Dacă au fost făcute pentru a arăta o situație catastrofală din morga SJUR care a trebuit să ajungă la cunoștința decidenților, de ce la mine nu au ajuns? Cine folosește dramele oamenilor pentru a mi le pune mie sau managerului Librimir în cârcă? La aceste întrebări va trebui să găsim răspuns zilele următoare“, a fost prima reacție a președintelui Romeo Dunca.

spot_img

Astăzi, acesta revine cu o nouă postare în care precizează, între altele: „Referitor la mizeria apărută ieri pe internet în care atât eu, domnul Purea cât și dl Librimir managerul SJUR eram învinovăți și invitați să ne prezentam demisiile, menționez următoarele. Situația datează din septembrie 2021. Fotografiile au fost trimise ca justificare pentru nevoia de a se achiziționa un frigider nou la morga acestui spital. Raportul a fost trimis de dl medic Simulescu Răzvan către managerul de la acea dată. Pe calculatorul acestuia. Cum au ajuns la acest cont fals de Facebook, trebuie întrebată cu siguranță doamna Stancovici deoarece nu cred ca noul manager care a ocupat biroul acesteia avea vreun motiv să o facă.

Acest fel de discreditare pregătește, probabil, acțiunea în instanță a doamnei Alina Stancovici. Fără de care, la conducere, lucrurile în spital au șansa să se normalizeze. Modul grotesc de acțiune orchestrată împotriva schimbării, de aceasta data, va rămâne cu puțini partizani…..Azi situația s-a normalizat. Exista curățenie și un frigider nou funcțional. Atașez pozele făcute din incintă, azi la ora 8“.

Direct vizată de afirmațiile lui Romeo Dunca, Alina Stancovici, managerul demis de la șefia Spitalului Județean de Urgență din Reșița postează și domnia sa o epistolă sub citatul lui Niccolo Machoavelli: „Oamenii care denigrează sunt fie slabi, fie o fac pentru cei de care se tem”, pe care o redăm integral:

„Nimic nou pe frontul de vest” e cartea semnată Erich Maria Remarque, dar în contemporaneitate, noi, cei din Caraș-Severin, știm ca nu e nimic nou, nici măcar scandalul, pe frontul de vest cu…Romeo Dunca, la manșă.

Deși a trecut o lună zile de la revocarea mea de pe postul de manager al SJUR, Romeo Dunca recurge în continuare la afirmatii nefondate în ceea ce mă privește. Lăsând la o parte că timp doi ani am fost „țelul” mandatului său, recurge mereu la aceeași strategie mizerabilă: scandalul, în spatele căruia își ascunde toate nereușitele.

Cum să vrei performanță și adresabilitate pentru o instituție pe care mereu o aduci în fața opiniei publice cu partea ei urâtă!? Sigur, sistemul public de sănătate nu e roz, câtuși de puțin, dar ce faci tu, Romeo Dunca ,,pilotul” tuturor cărășenilor înafara de scandal și de împroșcarea cu noroi asupra tuturor? Cum vrei sa fie performant spitalul când, cu regularitate, te folosești de imagini din spital declanșând scandaluri mediatice, sădind confuzia și neîncrederea față de instituție, etichetând întreg personalul medical ca fiind „chiulangii și șpăgari”. Oare tu, Dunca nu ești chiulangiu de la Consiliul Județean, nu doar de la program, ci și de la ceea ce trebuie sa faci pentru amărâtul acesta de județ? Aaa, tu arăți cu degetul spre cine ia șpagă, uiți însă că ai dat, ridici piatra periodic, dar nu iei în seamă că, aruncând mereu pietre în alții, aceia își construiesc un pod… Vezi să nu își facă și un munte că vine concurența!…

Ai creat o degringoladă, un haos în toate instituțiile pe care le ai sub nefericita ocârmuire! Blestemat a fost ceasul primului și ultimului tău descălecat în Caraș-Severin.

Cine ești tu, Romeo Dunca să îți permiți să distrugi totul, sa denigrezi și să umilești? Ce ai făcut tu pentru acest județ? Cu ce este atât de prețios numele tău ca să îți permiți să calci în picioare pe toate lumea, precum tirul pulberea dintre roți? Până unde crezi că poți sa mergi pentru elementele care alcătuiesc „sfânta ta treime”: banul, interesul și nemernicia?
Ce îți dă ție dreptul sa împrosti mereu cu noroi numele meu? Îți place atât de mult sau îți dă insomnii și temeri? Ai dreptate, te înțeleg că îți dă neliniște! Managerul Muzeului Banatului Montan, de care ai vrut sa te scapi, a câștigat în instanță, iar acum te temi că vei păți la fel și în cazul demiterii managerului de la spital și recurgi la mârșăvii și denigrări, cu repetiție! Da, mergem în instanță, Romeo Dunca, dar eu am puterea sa mă bat corect și să aștept, fără să recurg la mizeriile care îți caracterizează nefericita prezență pe fotoliul pe care, vremelnic stai!

Ia aminte, niciunul dintre noi nu e veșnic nici pe post și nici în lume, timpul a dovedit-o sau te pomenești că, dacă elicopterul te înalță, e sinonim cu veșnicia pe culme! La sol, Romeo Dunca, in grohotiș și mărăciniș cu tine, altfel amețești de atâta luat altitudine,…că atitudinea oricum nu există!… Ești folosit și vei fi aruncat la lada de gunoi a județului de însăși prietenii tăi. Ești în lumea ta, însă înconjurat de micime, vicii și falsitate! Îți vine greu să te concentrezi și să privești realitatea, dar nici nu ai capacitatea de a întelege! Atât poți, cei mai tura-vura! Atât poate fi turat motorul, mai mult nu! Când vei cădea, Romeo Dunca, te vei rostogoli ca un bolovan de pe munte…știi tu care…

Ești un om mic, Romeo Dunca, în ciuda muntelui pe care te-ai cocoțat, la propriu și la figurat! Puterea nu inseamnă funcții sau bani, acestea sunt atuuri vremelnice! Puterea adevărată inseamnă forța verticalității, dar, la polul opus, așa cum spune, Dostoievski, „forța uriașă pentru proști e umilința și denigrarea semenilor”.

Te las pe tine, Romeo Dunca, să constați la care pol te situezi! Dacă nu, sună un prieten, dar vezi să nu te dezinformeze…din obișnuință, din interes…“ a scris Alina Stancovici pe pagina domniei sale de socializare.

E foarte clar că războiul declarațiilor (și nu numai) dintre Romeo Dunca și Alina Stancovici e departe de a se fi încheiat. El va continua probabil în instanță, iar deznodământul e greu de precizat. Până la sfârșit însă, e de interes dacă serviciile oferite de SJUR se vor îmbunătății; dacă Consiliul Județean va găsi resurse financiare pentru susținerea celei mai mari unități sanitare din Caraș-Severin; dacă va fi apă caldă și încălzire la iarnă; dacă furnizorul de ultimă instanță va tăia sau nu curentul; dacă vor fi montate jetoane pentru personal; dacă vor fi medicamente în farmacia spitalului?

Pentru că altfel cel care va pierde va fi pacientul, cărășeanul, cel interesat de serviciile medicale și nu de războiul pornit din cine știe ce motive mai mult sau mai puțin credibile.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Dacă au fost făcute pentru a arăta o situație catastrofală din morga SJUR care a trebuit să ajungă la cunoștința decidenților, de ce la mine nu au ajuns? …“, a fost prima reacție a președintelui Romeo Dunca.

    Pentru că partenerul dumitale de ”afaceri” (popa tăițeilor) se lăuda că va avea un birou la morgă (pentru primărie).
    Dacă nu cumva a (ai) uitat …

  2. Dunca, pretenu tziganilor interlopi din Bocsa…
    Stie oare Dunca de unde sunt banii incasati pt zborul cu elicopterul oferit mirilor de etnie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei