fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Lovitură de palat la Consiliul Județean: vicepreședintele Marius Isac îl părăsește pe Romeo Dunca!

Ceea ce se vehicula de mai multă vreme a devenit o certitudine: vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Marius Isac, s-a săturat să fie așezat de „camarazii“ lui liberali într-o poziție umilitoare, aceea de monedă de schimb în negocierile politice, conduse jenant de niște novici în domeniu, cu scopul „nobil“ declarat al recuperării majorității din forul administrativ județean.

Totuși, cum e posibil să pierzi în câteva săptămâni o majoritate în Consiliul Județean, cum e posibil ca oameni de nădejde de pe lista de consilieri să te lase baltă, când lumea îți e mai dragă? Să-mi fie cu iertare, dar nu am văzut pe nimeni să-și asume aceste „dezertări“ în cascadă și nici să ofere o explicație pentru acest adevărat fenomen petrecut în rândul consilierilor PNL. Tot ceea ce am sesizat au fost supărările de băiat de salon ale lui Romeo, căruia nu i-au intrat cărțile la poker, socotindu-i pe toți cei de la masa de joc, jucători, crupieri, adevărații trădători și Iude ale jocului politic din CJ.

Revenind la „omul zilei“, cel mai probabil, idei precum „sacrificiu și dăruire pentru partid“, „nevoia de a lăsa temporar deoparte funcția pentru binele județului și al comunității“ (renunță acum puțin Marius, că ești tânăr și ai viața înainte, nici nu știi tu ce am pregătit pentru tine?!), rostite în pitorescul peisaj de la Ponton, nu l-au convins îndeajuns pe vicele Isac, cel care, siderat și scârbit de atitudinea și respectul afișat de cei pe care i-a crezut colegi, pare-se că a ajuns la capătul răbdării.

Cu fața la zid, împins pe scări și întrebat de ce se grăbește spre ieșire de gălăgioșii liberali, într-un cor de motivații stupide, care mai de care mai puerile, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Marius Isac, se pune la dispoziția partidului, altădată de suflet, însă dintr-o altă postură, mistificând sintagma lui Lăpușneanu: „dacă voi nu mă vreți, nici eu nu vă mai vreau!“.

Fapt desprins chiar din declarația pe care fostul viceprimar al Caransebeșului și vicepreședinte CJ, Marius Isac, ne-a oferit-o în legătură cu ruperea definitivă a relației cu actualii consilieri PNL și cu președintele Romeo Dunca, posesorul permisului de elicopter, dar și al unui mod original, doar de el știut, de a înțelege și de a interpreta politica:

În ultimele luni de zile, PNL-ul a pierdut majoritatea în Consiliul Județean Caraș-Severin. Majoritate pe care vrea s-o recâștige. Singura modalitate, în opinia și accepțiunea liderilor PNL, este ca eu să-mi dau demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Pe această temă, în ultimele trei săptămâni, am avut mai multe discuții cu președintele Romeo Dunca, el considerând ca aceasta ar fi unica varianta de a redobândi majoritatea. În urma acestor discuții, decizia mea este ca începând de astăzi să votez alături de noua majoritate din Consiliul Județean Caraș-Severin pentru județul nostru.

Proiectele pentru Caraș-Severin vor merge înainte și trebuie să fie promovate cu succes, nu ca până acum. Eu am convingerea că multe din aceste proiecte se pot face, însă există o ordine de priorități. Alături de cei 17 consilieri, care gândesc în același fel, îmi voi aduce și eu contribuția ca multe din aceste proiecte să se întâmple. Sper eu, cât mai curând.

Cel mai probabil, voi fi și eu catalogat într-un anume fel. Întrebarea mea este, la ce număr ne vom opri în acest ritm?“, a încheiat într-o notă retorică vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Marius Isac.

V-ați frecat bine la ochi? Mai lecturați o dată! Da, e adevărat, Marius Isac va vota de-acum înainte, cel puțin în această legislatură, alături de liberalii de rit nou, Bașag, Miloș și Ene, dar mai cu seamă în spiritul dictat de aleșii PSD, PRO România și PMP din Consiliul Județean.

Dincolo de orice interpretare pro sau contra, ceea ce transmite Marius Isac reprezintă o mutare ce nu a fost anticipată în ruptul capului de Dunca & company și care ar putea constitui o mișcare de șah, în toată regula, la rege sau la …nebun. Pentru că, s-o spunem pe cea dreaptă, de la un moment dat, lucrurile au început să scape de sub controlul politic și mai grav, cel administrativ, județul aflându-se în premieră, una extrem de tristă, în afara deciziei celor ce au reușit să convingă electoratul cărășean, în 2020, de bunele lor intenții pentru următorii 4 ani.

Ne apropiem, dragi cărășeni, cititori, spectatori și trăitori ai realităților acestui județ, de finalul primilor trei ani de administrare PNL Dunca și devine greu chiar și pentru un Tom Cruise să preia județul de unde se află acum și să rescrie un final de scenariu cu happy-end la această adevărată Misiune Imposibilă numită Caraș-Severin, producție propusă de Romeo Dunca, cel care riscă să rămână în analele istoriei din Banatul de Munte ca Nebunul care își ducea pe umeri, zi de zi, povara unui apăsător și grandios vis al unui Munte… Mic.

P.S. Să-și fi găsit PSD, în sfârșit, în Marius Isac candidatul ideal pentru Primăria municipiului Caransebeș?

Sergiu TABAN

 

 

5 COMENTARII

  1. „… în opinia și accepțiunea liderilor PNL, este ca eu să-mi dau demisia …”

    A fost aruncată și ”măciuca” (tot prin demisie).
    Asta după ”intervenția” cu popescul (de severin) în prețuri de energie, în ”curbă de sacrificiu” cu tradiție la penelei (’29-’33), însă discret mascată prin inflație, în scop de jaf național lăbăral.
    În rest, ”accepțiunea” de armeniș cu maneaua:
    „Din cocoș nu faci găină, nici din …”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei