Unul dintre proiectele considerate până de curând ca fiind un semi-eșec de către primarul Ioan Popa, intră din nou în linie dreaptă. Este vorba de reabilitarea Grădiniței cu Program Prelungit Palatul Fermecat din Reșița, proiect început și pus în stand-by după rezilierea contractului cu fostul constructor.
„Pe partea de școli, nu am avut probleme în afară de grădinița de vizavi de poșta veche, unde s-au demarat lucrările, s-a decopertat, s-a ajuns la un anumit stadiu, extrem de redus al lucrărilor și ne-am găsit în situația de a rezilia contractul cu constructorul pentru că nu mai corespundeau datele financiare, proiectul fiind făcut în 2018-2019, cu prețurile de astăzi. L-am reactualizat pe ordonanța 64 și suntem cu el în licitație. Acesta îl consider un semi-eșec, în sensul că acolo era o grădiniță care funcționa, așa cum era ea, funcționa, iar la ora asta nu mai avem nici grădinița veche, nici o grădiniță nouă, suntem cu o structură spartă și cu speranță că vom reuși să facem acest proiect într-o perioadă relativ scurtă, pentru că finalul lui 2023 este termenul la care trebuie să fie gata. Sperăm să reușim să recuperăm, dacă ne ajută Dumnezeu cu un constructor bun”, declara, în urmă cu câteva luni, primarul Ioan Popa.
Iar speranța edilului are toate șansele să se îndeplinească. Administrația locală a anunțat că a fost găsit un nou constructor, iar lucrările la Palatul Fermecat vor fi reluate: „A fost semnat contractul pentru continuarea lucrărilor de modernizare a grădiniței Palatul Fermecat. Contractul cu vechiul constructor a fost reziliat în decembrie 2022 și a fost necesară ajustarea soluțiilor tehnice, actualizarea prețurilor și reluarea procedurilor de licitație”.
Firma câștigătoare este STRASSEN UND BRUECKENBAU SRL. Termenul de finalizare al lucrărilor cuprinse în noul contract este de 8 luni, iar valoarea totală a lucrărilor este de 8.141.219 lei.
Proiectul prevede: izolarea termică a fațadei clădirii, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, lucrări de recompartimentare interioară, modernizarea instalațiilor sanitare și electrice, înlocuirea canalizării menajere, amplasarea de panouri solare pentru producerea apei calde de consum, creșterea capacității grădiniței prin supraetajarea construcției și crearea de facilitați pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, grădinița va fi dotată cu mobilier și toate echipamentele necesare activităților specifice programului prelungit (săli de grupa, bucătărie, spălătorie, birouri, cabinet medical).
Karina TINCUL
Da, se pare că s-a făcut câte ceva pentru școli și grădinițe…
@carco: Cate ceva.. mda.. Asa inseamna la tine cand apreciezi pozitiv faptul ca primarul a facut treaba in ceea ce priveste educatia.
Hai, recunoaste ca face si in general chestii si nu doar cateva.