Apropierea sărbătorilor pascale readuce în atenție pregătirile pentru masa festivă de Paști: miel, drob, ouă roșii, pască ori cozonac. Dacă celelalte produse le găsim la prețuri din ce în ce mai mari prin magazine, carnea de miel poate fi achiziționată doar din piețe.
Atâta doar că, deocamdată, administrațiile locale nu se prea înghesuie să deschidă puncte de sacrificare în localitățile lor. Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin a primit o singură astfel de solicitare. Despre cine este vorba, ne explică dr. Pavel Borchescu directorul DSVSA Caraș-Severin:
„Până la această dată avem o singură solicitare de deschidere a unui punct de sacrificare a mieilor. Aceasta a venit din partea Primăriei Reșița, prin S.C. Piețe Reșița. Punctul temporar de sacrificare a mieilor va fi deschis în Piața Reșița Nord și va funcționa atât în perioada premergătoare sărbătorilor pascale catolice, cât și a celor ortodoxe“, a precizat dr. Pavel Borchescu.


Din cauza scumpirilor din ultimul an, și prețul cărnii de miel este pe un trend ascendent. Dacă în 2022 prețul era cuprins între 30 și 35 de lei pe kilogram, acum depășește chiar și 50 de lei. Dacă adăugăm și cheltuielile pentru celelalte produse tradiționale, masa de Paști de anul acesta ne va da, cu siguranță, bugetul peste cap.
Dan AGACHE
Unde scrie că-i musai mielul și celelalte chestii „tradiționale”… de Paști sau Crăciun? Cine vrea așa ceva, plătește! Sărbătorile astea nu-s despre miel, sarmale, cozonac etc…
Din cauza scumpirilor din ultimul an, și prețul cărnii de miel … acum depășește chiar și 50 de lei.
–
Cu TVA sau fără?