fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Mai modeste, mai de la țară, dar le-au dat „clasă“

Faza județeană a olimpiadei la limbile franceză și engleză. Elevi din tot județul, majoritatea din orașele Caraș-Severinului, s-au întrecut în cunoștințele dobândite de-a lungul anilor pentru limba lui Voltaire și a lui Shakespeare.

Nimic neobișnuit până aici; atâta doar că anul acesta, printre zecile de elevi de la „oraș“, pentru că a devenit o obișnuință ca la astfel de întreceri să fie doar elevii din mediul urban, au participat și 3 eleve de la … țară. Mai exact din comuna Coronini, situată pe malul Dunării, în Clisură.

Țundrea Gloria Sara locul 1, Brundean Alexandra locul 3 și Caraconcea Debora, toate cele 3 fete concurând la limba engleză. La limba franceză au participat: Țundrea Gloria Sara clasată pe poziția a 3-a și Brundean Alexandra locul 9.

„Trei locuri pe podium și un punctaj extraordinar pentru fetele noastre“, a menționat directorul școlii gimnaziale din Coronini Ilie Cătălin Țundrea. „De remarcat și faptul că unitatea noastră de învățământ a fost singura școală din mediul rural care a participat la această fază a olimpiadei. Pentru noi a fost o mare performanță în primul rând că am participat și, mai mult de atât, am obținut niște rezultate foarte bune“, a mai precizat directorul școlii din Coronini.

Meritul este al elevelor, al profesoarelor care s-au ocupat de pregătirea elevelor de clasa a VII-a, respectiv Maria Rebeca Țundrea și Andreia Dana Craiovan.

„Din primul an am spart toate topurile; am primit felicitări și de la cei de la Inspectoratul Școlar. Cred că după ce am reușit să ridicăm în Coronini o unitate de învățământ nouă, modernă, acum putem să vedem și primele rezultate de top“, a adăugat la rândul său, primarul comunei Coronini, Ilie Boboescu.

Aceste rezultate de excepție denotă faptul că la Coronini se face școală performantă, iar părinții care și-au dus copii la oraș, la Moldova Nouă, au acum posibilitatea să se gândească dacă au făcut bine sau nu.

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei