28.7 C
Reșița
marți, 05 iulie 22

Mâncați cât mai puteți, mâncați cât mai aveți ce

Ori eu m-am ramolit, ceea ce nu e deloc exclus, ori prostia a ajuns la rang de mândrie patriotică. După ce a dat strechea în oameni, aviara în ouătoare, gălbeaza în behăitoare și boala vacii nebune în rumegătoare, Uniunea Europeană ne poftește să mâncăm viermi și lăcuste. Vai mama noastră.

Trăim vremuri tulburi și ciudate pe care sincer, nu le mai înțeleg. Am băgat la cap că suntem mulți (poate prea mulți după unii), că resursele sunt pe cale să se epuizeze, că apa și hrana, esențiale vieții sunt pe terminate, că o parte a rasei umane consideră că are drept de veto asupra altei părți, că trebuie să fim cu băgare de seamă la încălzirea globală, dar ce aud mai nou e de domeniul stațiunii balneo-turistice…Bălăceanca.

Cică vacile ar fi principalul factor de încălzire globală și de distrugere astfel, a planetei. Adică Joiana lui nea Gheorghe după ce că se balegă pe unde apucă, mai și poluează cu metan atmosfera, dându-și „aere“ de…vedetă. Altfel spus, se pârțâie cât e ziua de lungă, rumegă hectare întregi de iarbă și nu e capabilă decât de un antricot în sânge ori de un biftec la grătar și asta abia după ce-și dă obștescul sfârșit.

spot_img

Așa că „specialiștii“ în protecția mediului, încălzirea planetară și cei de la Comisia Europeană și Oficiul pentru Alimentație și Agricultură al ONU au lansat un studiu cu o estimare halucinantă, foarte aproape de apocalipsa planetară: sistemul alimentar global este responsabil pentru o treime din emisiile de Gaze cu Efect de Seră. Cică Joiana și suratele ei contribuie cu 12% din totalul de gaze cu efect de seră.

Cel mai simplu mod de a reduce producția de carne de vită este ca oamenii să mănânce alte animale sau să devină vegetarieni. La „alte animale“ sunt incluse probabil lăcustele sau viermii pe care onor UE i-a omologat ca fiind comestibili și buni pentru alimentație, în dorința lor de a „salva“ planeta de la distrugere.

Păi bine măi fraților chiar ne-am dilit cu toții? Generații întregi au crescut cu lapte de vacă și acum ce să facem, să mulgem cocoșul, lăcustele sau să acceptăm trecerea la laptele praf? Păi și cu noi ce facem că mie sincer îmi place să mai bag la maț o „păsulă sleită“, care de asemenea produce…metan?

Devenim toți vegetarieni? Lăsăm carnea doar pentru „elite“? Vom plăti impozit pe „metanul“ emanat în atmosferă? Plătim, plătim, dar cine vine să-l miroase, pardon să-l contabilizeze? Că la tinerețe e mai puțină poluare, pe când la vârstnici…

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Relatarea comica și hilara acopera cu brio ignoranța și lipsa de informație despre poluare, efectul creșteri, consumului de animale și lactate asupra mediului și implicit asupra sănătății.
    Este exact ce are nevoie omul de rand, informare a la Mihaela Bilic.

  2. Adevărat, asta s-a și urmărit zeci de ani să ne îndobitocească așa zisele ,,elite ” familiile evreiești cele mai bogate din lume. Să mănânce ei lighioanele astea grețoase gen insecte, viermi, miriapode, salam de scorpioni, cremvursti de liliac pandolin, tobă de fluture de varză și alte delicacatese de genul. Deci stimați ,,elitiști ” BÒN APETITÈ ( for destruction!).Mai bine fripturiști 😅 decât insectivore. 🤣👍

  3. Studiile nu sunt despre Joiana lui Nea Gheorghe, ci despre fermele industriale. Mergeti si vorbiti cu fermieri/lucratori din fermele industriale si veti vedea ca e vorba despre cu totul altceva decat despre Joiana. Sau uitati-va la documentare. Exista inclusiv unul romanesc, “Natura umana”, disponibil pe Youtube. Apreciez ca doriti sa va informati, dar e nevoie de mai mult studiu, doar 2 articole nu vor raspunde la aceste intrebari pe care le aveti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei