fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Marcel Vela, fost ministru de Interne: „Nu cădeți pradă mesajelor care îndeamnă la haos, ură și răzbunare!“

 

Situația generată în rândul opiniei publice de recentele evenimente sociale care au avut în prim plan Poliția Română, fie că vorbim de criza de autoritate de la Bolintin Vale sau de cel în care și-a pierdut viața la doar 11 ani micuța Raisa, după ce a fost spulberată pe o trecere de pietoni de autoturismul condus de un polițist, l-au făcut pe fostul șef al afacerilor interne din România, senatorul Ion Marcel Vela, să tragă un semnal de alarmă asupra mesajelor virulente proliferate în în utlima perioadă în spațiul public, dar în aceeași măsură să îndemne la calm, pe fondul unei logici înrădăcinate în ceea ce, din păcate, am reușit să demonetizăm, ca nimeni alții: dragostea de neam și țară.

Dar să urmărim cu atenție care este mesajul transmis de senatorul Ion Marcel Vela, un politician care de peste 30 de ani se regăsește în vâltoarea decizional politică, cel care, spre deosebire de noi, a putut privi MAI-ul în ochi, chiar din postura de conducător, la nivel național, al acestei structuri operaționale:

spot_img

„Dragi prieteni,

Nu pot să nu privesc cu mare îngrijorare la ce se întâmplă cu noi toți. Ajungem de prea multe ori să ne adresăm unii altora cu jigniri și să emitem numai judecăți dure.

În momente grele pentru țară, iată că se sădește necontenit o lipsă acută de încredere între noi și vom culege cu toții doar vânt și furtună.

În aer se simte dușmănie, parcă mai mult ca niciodată, iar unii dintre noi poate cădem pradă mesajelor care ne îndeamnă la haos, ură și dezbinare.

Uităm că, de fapt, suntem toți în aceeași barcă, cea a României.

Nu pot să nu remarc acum ura pentru Poliția Română și Ministerul Afacerilor Interne, pentru toate forțele de ordine, pentru că da, o țară dominată de incertitudine și lipsă de încredere în autorități poate fi mult mai ușor de manipulat.

Mi-aș dori să facem un scurt exercițiu de imaginație și să ne proiectăm în minte o singură zi în România fără a avea forțe de ordine, în care oamenii să știe că nu există poliție criminalistică, jandarmerie, poliție de frontieră, gardă de coastă, pompieri sau aviație aeromedicală.

O zi în care oamenii să știe că forțele de ordine nu îi pot supraveghea, nu îi pot proteja și ajuta, iar această zi ar fi ideală.

Vă garantez că s-ar face multe ecranizări după această zi, deoarece ar domni haosul, nesiguranța, crima și violența.

Așa cum nu poți judeca o țară pentru cetățenii care nu o iubesc și îi fac rău, nu poți judeca nici o instituție pentru câțiva oameni, care sunt infinit mai puțini decât cei care zi de zi poartă cu demnitate uniforma României. Acei profesioniști care au în inima lor vocația, pasiunea și dragostea pentru țară, spunând cu mândrie: „Servesc Patria!“

Respectul, stima și considerația mea merg către acei oameni din instituțiile de forță care își pun viața în pericol pentru toți compatrioții și care, uneori, din buzunarul propriu fac, inclusiv gesturi umanitare.

Este adevărat că pentru câștigarea încrederii lupți o viață întreagă și o poți pierde într-o secundă, dar să nu vedem mereu răul generalizat și să nu privim doar la jumătatea goală a paharului, presărată cu jigniri și asupra oamenilor onești.

Să se facă dreptate acolo unde se produc nedreptăți, dar să nu urâm o majoritate pentru o minoritate!

Spre binele unei națiuni este bine să vedem și frumusețea pădurii, nu doar copacii bolnavi!

Dumnezeu să binecuvânteze România!“, a ținut să transmită fostul ministru al Afacerilor Interne , Ion Marcel Vela.

Trebuie să remarcăm că într-o mare măsură mesajele primite în urma acestei postări nu au făcut decât să împărtășească punctul de vedere al parlamentarului liberal de Caraș-Severin.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Vela , de data aceasta ,, ai dat-o în bălării ” şi s-ar putea să te urzici la vintre ! Poate că s-a săturat lumea de corupția , incompetența + indolența / delăsarea şi reaua – credința din M.A.I. cu toate structurile sale…inclusiv hidosul D.G.I.P.I./ D.I.P.I. cunoscut şi sub denumirea de ,, doi şi-un sfert ” alături de B.C.C.O./ S.C.C.O.+ inutilul Control Intern ( la fel şi de corupția , incompetența + indolența / delăsarea şi teaua – credință din parchete / D.I.I.C.O.T. + S.R.I. & o parte dintre judecători ) ; SECURIŞTI generic denumiți cu toții , parte din sistemul acesta judiciar infect / corupt.Dacă ai fi fost de bună-credință precum te prezinți aici , ai fi demascat / devoalat complet corupția din aceste instituții , prezentând spre exemplu public ( prin mass-media ) spețele penale în care am calitatea de persoană vătămată / parte civilă alături de familia mea ( modul / modalitățile tipic securiste prin care au fost măsluite – muşamalizate faptele & dosarele penale deschise ; actele / faptele săvârşite împotriva / asupra mea şi a familiei mele de cărte aceste instituții denumite ,, organe judiciare de urmărire penală ” reprezentând ,,veritabile” acte de POLIȚIE POLITICĂ ! ). Nu aş fi avut şi nu am nimic împotriva acestui demers , din contră , eram cointeresat în sensul legii la a fi traşi la răspundere penală ( cu tot ceea ce derivă din aceasta ) toți cei vinovați…indiferent de mediul din care provin.Spețele măsluite – muşamalizate la care am făcut erau eşantioane / etaloane reprezentative în acest sens ( al dovoalării / expunerii corupției din sistem ! ).

  2. P.S. scz.er.red. ,, reaua ” / ,, către ” . Am omis să reiterez faptul că ,, nu mai ține la oamenii cu carte ” propaganda electorală disimulată sub diferite forme…! Sânt curios
    ,, ce ai mai fi avut de spus ” dacă asemenea specimene de milițieni ,,ar fi călcat-o mortal” pe ,, fiica ” ta , chiar şi vitregă fiind. Însă , este bine de ştiut ( precum a fost precizat prin comunicatul instituției M.A.I./ I.G.P.R.) faptul că milițienii se află tot timpul în misiune atunci când sânt în timpul programului ,, de lucru ” ! Vedeți ( sânteți obligați ) să nu vă deziceți de ceea ce ați precizat / adus la cunoştința opiniei publice în mod oficial , în cazurile / situațiile spețelor în care am calitatea de persoană vătămată / parte civilă alături de familia mea (inclusiv cu privire la infracțiunea tentativei la omor calificat , săvârşită prin incendierea locuinței/ cruzimi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei