fbpx
2.7 C
Reșița
sâmbătă, 20 aprilie 24

Magdalena Ciurea, primarul cărășean care sprijină bisericile tuturor cultelor din comună!

După încă un an de mandat în fruntea administrației locale, un primar cărășean poate spune că și-a atins cu succes obiectivele propus și chiar dacă au mai existat unele obstacole, eforturile depuse în beneficiul comunității sunt vizibile.

Printre proiectele pe care le-a demarat sau le-a depus spre finanțare pentru comuna Ramna, primarul Magdalena Ciurea, se numără asfaltarea unui drum comunal calamitat, iluminatul stradal inteligent, construirea unui cămin cultural la Ramna, a unui dispensar medical, extinderea, modernizarea și dotarea căminului cultural din satul Valeapai, sistem de supraveghere la Ramna și la Valeapai și alte proiecte implementate despre care am relatat mai pe larg în articole anterioare.

Citește și Bucurie mare pentru primarul comunei Ramna! DC 86 a fost în sfârșit recepționat!

În anul 2019 am depus la CNI un proiect de la calamitățile din 2016, asfaltarea a 3,6 km de drum comunal calamitat Valeapai-hotar Vermeș, la care au început lucrările în luna iulie, lucrările au înaintat foarte bine, constructorul chiar și-a făcut treaba!”

Am depus la CNI și sunt în lista sinteză cu proiectul „Construire cămin cultural în comuna Ramna”, dispensar medical în comuna Ramna, care va veni în aceeași curte, pe același teren pe care îl deține primăria.

Tot în lista sinteză sunt cu „Extindere, modernizare și dotare cămin cultural Valeapai”, dar acel cămin l-am lăsat mai la urmă deoarece cu pandemia nu au mai fost evenimente și nu am considerat necesar. Și acolo trebuie bani, pentru că sunt tot felul de costuri”, a declarat primarul comunei Ramna, Magdalena Ciurea.

În cadrul bilanțului pe care l-a realizat după un an de mandat, al treilea pentru primarul din comuna Ramna, a fost punctat și sprijinul pe care edilul nu a ezitat să-l acorde bisericilor din comunitate.

Am sprijinit în anul 2021 bisericile, pe cea de la Ramna, biserica baptistă de la Valeapai, biserica baptistă de la Bărbosu, pentru că în 2021, în 22 august, a fost chiar un eveniment foarte frumos „Rededicarea Bisericii Baptiste din Bărbosu”.

Mai mulți cetățeni din Bărbosu care au plecat în masă la Bocșa, din cauza lipsei infrastructurii, încă de pe vremea comunismului, au hotărât să renoveze din donații acea biserică, și eu am ajutat cu ceea ce a fost în exterior: cu gard, betoane, curtea, plus că le-am dat în folosință, pe timp de 15 ani, suprafața de teren unde este construită biserica, terenul fiind al primăriei, dar și sprijin pentru biserica greco-catolică unde au zugrăvit exteriorul bisericii”, a mai spus primarul comunei Ramna.

Edilul din comuna cărășeană nu a ignorat nici școlile ori activităților cultural artistice ale comunității, acordând sprijin și acestor segmente.

Avem un ansamblu de dansuri populare din Ramna numit „Satul meu”, condus de domnul profesor Octavian Peptănar, care este fiu al satului, și ridicându-se restricțiile în vară au reînceput cu repetițiile, chiar au dansat foarte frumos la ruga de la Valeapai din 15 august și au fost și la câteva festivaluri prin țară.

De fiecare data școala gimnazială primește bani pentru cheltuielile per capita, dar nu sunt suficienți, i-am completat, ca să aibă bani de funcționare și am accesat un proiect prin POR, proiectul TIC, pentru achiziționarea de tablete pentru elevi și laptopuri pentru cadrele didactice”, a mai spus Magdalena Ciurea, primarul comunei Ramna.

Așadar, mediul rural cărășean începe să facă pași importanți spre evoluție, satele bănățene devenind astfel tot mai atractive pentru orășenii dornici să evadeze din zgomotul și agitația urbană.

 

Lorena POENARU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei