fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Marga a dat lovitura! Paula Seling va colinda alături de corul bărbătesc din Finteușu Mare!

 

Una din cele mai apreciate interprete ale muzicii ușoare românești, este cu siguranță Paula Seling, artistă care a răspuns invitației lansate în urmă cu mai bine de un an de primarul comunei Marga, Nicolae Beg, aceea de a susține un concert de colinde la Marga. Iată că vineri, 10 decembrie, așteptarea va lua sfârșit. După concertul în care Marga a vibrat la colindul celebrului colindător Ștefan Hrușcă, o altă manifestare memorabilă va marca destinul cultural al acestei frumoase comunități de pe Valea Bistrei.

Pe scena căminului cultural „Dumbrăvița“, mărganii se vor reîntâlni cu „frații lor“ din Finteușu Mare, grupul coral bărbătesc, cea mai longevivă mișcare corală din România, care nu se află la primul descălecat la Marga, localitate renumită pentru festivalurile corale ce s-au desfășurat în secolul trecut și la care a participat și subsemnatul, la începuturile anilor 80. O altă voce care va încânta auditoriul este cea a Mihaelei Stan, tânără artistă care anunță câteva colinde surpriză în cadrul aceleași manifestări, în ton cu sărbătorile de iarnă și mai cu seamă a Nașterii Domnului Isus.

Paula Seling, pe scurt…

Artistă complexă, recunoscută pentru calitățile vocale, Paula Seling, născută pe 25 decembrie 1978 la Baia Mare, îmbracă o multitudine de roluri pe scenă, acolo unde îi stă atât de bine. De la cel de interpretă, la cel de pianist, personalitate TV, compozitoare, realizatoare de emisiuni radio și jurată în cadrul competiției muzicale internaționale X Factor, sezonul 1. Împreună cu interpretul Ovi, Paula a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovision 2010, unde duetul lor a ocupat locul 3, și la Eurovision 2014, unde s-au clasat pe poziția a 12-a.

Paula a studiat canto și pian, este trilingvă și vorbește, scrie și compune în franceză, engleză și română. În plus ea mai are performanțe bune și în italiană.

Este un susținător deschis al libertăților personale, a drepturilor individuale și a drepturilor omului.

A cântat alături de Al Bano, Anita Doth (solista trupei 2 Unlimited), Tony Hawks și în deschiderea concertelor extraordinare susținute în România de Joan Baez (27 iunie 1997), Chick Corea (9 noiembrie 1998), Michael Bolton (7 iulie 2007) și Beyonce (26 octombrie 2007).

În această zi de vineri, 10 decembrie, de la ora 18:00, vom avea marea bucurie de a asculta colundul Paulei Seling la Marga, un alt moment pregătit cu dragoste de oameni de primarul Nicolae Beg și de consilierii locali, cei care și-au dat din nou mâna pentru a realiza un spectacol unicat în această zonă binecuvântată de Dumnezeu a Banatului de Munte.

Marga, îți mulțumim că reușești, ca nicăieri altundeva, să ne faci încă odată părtași ai emoției izvorâte din această zonă încă nealterată de identitate culturală românească.

Sergiu TABAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei