15 C
Reșița
miercuri, 04 octombrie 23

Cadastrarea terenurilor intravilane din Armeniș s-a încheiat

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a selectat câteva sute de comune din România care vor beneficia de cadastrare integral din fonduri externe nerambursabile. România a atras peste 310 milioane de euro prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

În cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, ce vizează înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România până în 2023, sunt cuprinse 660 de comune din toate judeţele ţării care vor beneficia de fonduri europene. Din Caraș-Severin au fost selectate 21 de localități, dintre care 16 sunt în diferite faze de execuție a măsurătorilor, iar 5 încă nu au semnat contractul cu firmele de specialitate.

„Vom folosi aceste fonduri, aproximativ 312 de milioane de euro, pentru a înregistra, gratuit, 5.756.387 de hectare de teren din mediul rural, reprezentând suprafaţa totală a 660 de unităţi administrative-teritoriale”, a declarat Radu-Codruţ Ștefănescu, fostul preşedinte director general al ANCPI.

Printre cele 16 comune din Caraș se numără și Armenișul, localitate în care ieri s-a finalizat cadastrarea terenurilor din intravilan:

Noi suntem beneficiarii acestui proiect deosebit de important atât pentru administrația locală, cât mai ales pentru locuitorii comunei. Aceștia vor putea acum să-și intabuleze toate terenurile agricole pe care le dețin, lucru imposibil de realizat fără această cadastrare generală. Noi, administrația locală, le-am pus la dispoziție câțiva tineri care i-au ajutat să termine mai repede lucrarea“, a declarat pentru Reper24, primarul Cristian Vela.

Comuna Armeniș este acum foarte aproape de a se adaugă altor două comune de Caraș-Severin în care lucrările de cadastrare finanțate prin acest program finanțat de Uniunea Europeană s-au încheiat: Berzovia și Măureni.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei