12.8 C
Reșița
vineri, 07 noiembrie 25

Marian Popovici: bucătarul care dăruiește timp, bucate și…o carte.

Marian Popovici este fără doar și poate, cel mai cunoscut bucătar din Banat, și nu numai, pentru că el a trecut granițele atât în țară, cât și în afara țării, în multele concursuri (la care a luat parte și le-a și câștigat).

Pe lângă talentul culinar de care a dat dovadă de-a lungul timpului, Marian Popovici a rămas în conștiința tuturor și ca un om cu suflet mare, gata oricând să sară în ajutor, mai ales în ajutorul celor aflați în nevoie, prin participarea sa la diverse acțiuni caritabile.

Mereu cu zâmbetul pe buze și cu gropița din obrazul stâng la „vedere”, Marian a hotărât să lase polonicul din mână și să ia pixul (mă rog, tastatura laptopului) pentru a se dezvălui și a fi dezvăluit și de alții.

„Cu aceeași pasiune cu care am încercat mereu să dau savoare fiecărui preparat, am dorit acum să dau gust și unei povești, povestea mea, prin volumul intitulat „Omul care transformă pasiunea în excelență” – mărturisește autorul.

De menționat că, pe lângă datele biografice, în ea sunt și tot felul de mărturii, povești și amintiri ale celor ce l-au cunoscut de-a lungul timpului, și ele personalități ale Banatului și nu numai.

Și unde putea fi mai bine prezentată această carte, dacă nu în comuna natală, Eftimie Murgu. Astfel că, cei ce doresc să-l cunoască mai bine, sunt invitați astăzi, de la ora 17:00, în sala de festivități din comună la un eveniment „dedicat tuturor celor care cred că munca, dăruirea și dragostea pentru oameni pot transforma orice vis în realitate”- spune chef Marian Popovici.

Și pentru ca această lansare să fie o adevărată sărbătoare, alături de el, joi seară, la Eftimie Murgu, vor fi îndrăgiții artiști ai Banatului, respectiv: Nicu Novac, Ramona Vița și Petrică Miulescu Irimică, într-un spectacol organizat de Centrul pentru Cultură și Artă Caraș-Severin.

Iar pentru gospodinele care vor fi probabil dezamăgite să nu găsească rețetele marca „Popovici” în acest volum, Marian le face o promisiune:

Lucrez deja la o altă carte în care se vor regăsi rețete vechi, reinterpretate în stilul meu, și care sper să vadă lumina tiparului anul viitor” – a promis acesta.

Daniela TUDOR

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei