fbpx
11.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Marius Damian: „Medicina de familie trebuie sprijinită!” 60 de milioane de euro pentru dotarea și renovarea cabinetelor

Deputatul PSD de Caraș-Severin, Marius Damian se declară bucuros de sprijinul acordat medicilor de familie de către Ministerul Sănătății, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Medicina de familie este de o importanță majoră și trebuie sprijinită și mă bucur că Ministerul Sănătății, sub conducerea domnului ministru, prof.univ.dr. Alexandru Rafila, acționează în sensul sprijinirii activității medicale primare, și anume a medicilor de familie: 60 de milioane de euro din PNRR vor fi alocate până la finalul anului de Ministerul Sănătăţii pentru dotarea și renovarea cabinetelor medicilor de familie.

1.000 de cereri au fost aprobate pentru finanțare, după ce echipa Ministerului Sănătății a evaluat 1.200 de dosare de finanțare din cele 1.887 depuse de medicii de familie în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”, precizează Marius Damian.

spot_img

Deputatul cărășean adaugă că Ministerul Sănătății a publicat pe 14 octombrie instrucțiunea nr. 7 prin care cabinetele medicilor de familie din zonele defavorizate (conform ordinului MS/CNAS 391/187/2015) pot încărca dosarele de finanțare pe site-ul proiecte.pnrr.gov.ro. Proiectele din cadrul PNRR dedicate medicilor de familie au un buget total de 180.450.000 € (fără TVA) și se realizează prin 2 metode:

  1. Listă preselectată: O alocare de 135.337.500 € (fără TVA) prin care se vor finanța 2.250 de asocieri/cabinete de medici de familie, unde au fost depuse până în prezent 815 dosare. La această categorie continuă depunerea cererilor.
  2. Apel necompetitiv: O alocare de 45.112.500 € (fără TVA) pentru un apel de proiecte care se va derula având la bază principiul: „primul venit – primul servit” pentru finanțarea a 750 de asocieri/cabinete de medici de familie, unde au fost depuse până în prezent 1.072 cereri de finanțare.

În România, ne confruntăm cu un deficit al numărului de medici de familie, mai ales în spațiul rural, unde încă avem localități fără medici de familie, deci este foarte important ca Ministerul Sănătății să reușească să implementeze o strategie pe termen lung pentru rezolvarea acestei crize”, mai transmite deputatul Marius Damian.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei