Pregătirile pentru sezonul rece sunt în plină desfășurare la Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire. Ca de obicei în această perioadă sunt completate stocurile de material antiderapant și au loc reviziile plugurilor și vehiculelor folosite pentru deszăpezire.
„A avut loc procedura de licitație pentru pentru sare și clorură. Noi avem pe stoc fără niciun fel de probleme 300 de tone de sare și aproximativ 40 de tone de clorură. În mod normal, într-o iarnă grea consumăm undeva la 80 de tone de clorură și 200 de tone de sare, deci nu avem de ce să ne facem probleme, cel puțin pentru prima perioadă. Iar dacă iarna va fi precum ultimele 2-3 ierni, când am consumat jumătate din cantitate din ambele materiale folosite pentru deszăpezire, deci în acest caz avem pe stoc suficient material pentru deszăpezire.
Licitația a fost pentru 1.000 de tone de sare și 100 de tone de clorură, dar nu cu obligativitatea de a le cumpăra, ci doar de a deschide comanda, dacă este cazul, să putem să le achiziționăm.
De asemenea, am achiziționat anul acesta încă o autoutilitară, un camion pe care îl vom folosi și pentru deszăpezire. Avem în plan să mai achiziționăm încă unul anul acesta, îl avem bugetat doar că nu am găsit încă varianta cea mai bună”, a precizat pentru Reper 24, Daniel Călin, directorul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local.
Karina TINCUL
Corect … „Nu avem de ce să ne facem probleme”..va fi identic ca anii trecuti…”zloata”pana la glezne,toate caile pietonale pline de gheata….si restul la fel…
În Cuptoare nu ați adus nicio lopata de antiderapant sau sare! Asa ca mai ușor cu laudele!
Ar trebui ca inainte de a publica un astfel de articol laudativ, ziariștii sa facă o ancheta de teren, nu sa preia doar zisele administrației!
Dar e mai comod sa faci ziarism din fața ecranului, nu!?
Dar la capitolul sănătății publice cum stăm în Reșița?!!!
Totul este alb, ca praful de filer și alte prafuri, cu multe bubuituri și zgomote insuportabile.
”Pe din afară frumos vopsit gardul, înăuntru însă leopardul”
Vă lăudați cu câteva zeci de milioane de euro „atrase” din fonduri nerambursabile, dar cu câte alte zeci de zeci milioane de euro va trebui să contribuie concret populația Reșiței?!!!!!
Bani care trebuie plătiți de fiecare prin taxe și impozite!!!
Să luăm concret: tramvaiul – cât este valoarea totală a proiectului din care: valoare fonduri nerambursabile și fonduri pe care populația Reșiței va trebuie să le plătească!!!?
Și mai sunt ceva proiecte și pe alte laturi …. decât drumuri și poduri, ….
”Licitația a fost pentru 1.000 de tone de sare și 100 de tone de clorură, dar nu cu obligativitatea de a le cumpăra, ci doar de a deschide comanda …”
–
Adică … ”se licitează” deschideri de comenzi (dar … fără obligații contractuale).
Închideri (de comenzi) se fac ”pe șest” sau tot prin (pretinsă) ”licitație”?