fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Martie, o lună mai caldă decât de obicei

Luna lui mărțișor bate la ușă, chiar dacă este întârziată cu o zi, 2024 fiind an bisect. O așteptăm cu zeci de tarabe pline cu flori și mărțișoare, cu nelipsitul șnur alb – roșu, cu tot felul de figurine născute din imaginația unor artiști ori creatori de kitsch-uri.

Se tot vorbește (de câțiva ani) de încălzirea globală, de consecințele ei și de faptul că noi, oamenii suntem direct responsabili de aceasta. Suntem în pragul unei serii de sărbători dedicate exclusiv doamnelor și domnișoarelor și nu e cazul să începem acum o dezbatere pe această temă.

Meteorologii anunță o lună martie mai caldă decât media ultimilor ani, asta după o lună februarie care a depășit, la rândul ei, valorile medii multianuale. Conform datelor primite de la ANM, nici măcar în perioada „babelor“ vremea nu va fi rece.

„Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări“. Poate o excepție în ultima săptămână din martie pentru zona de sud-est a României, unde precipitațiile vor fi apropiate de media ultimilor ani.

Așadar, vom avea o primăvară frumoasă, cu soare, ceva ploi (dar mai rare), cu temperaturi ridicate, numai bune să ieșim din casă și să ne bucurăm de o primăvară frumoasă.

Sursă foto: Stiri din Cluj

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei