fbpx
-0.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

Mesajul deputatului PSD Marius Damian către elevii care susțin Evaluarea Națională

În cadrul unei declarații politice citită astăzi în Camera Deputaților, parlamentarul de Caraș-Severin Romulus – Marius Damian s-a adresat tinerilor absolvenți ai clasei a 8-a care, în această săptămână susțin Evaluarea Națională, examen care le va purta pașii spre un viitor așa cum și-l doresc:

„155.000 de elevi ai clasei a 8-a au susținut ieri primul mare examen la Limba și Literatura Română, urmând ca joi, 16 iunie, să susțină cel de-al doilea examen la Matematică, iar vineri, 17 iunie, ultimul examen la limba maternă, acolo unde este cazul.

Toți acești elevi își doresc să intre la unul dintre liceele la zi din România, iar emoțiile s-au resimțit, fiind primul mare examen din viața lor, care într-un fel sau altul le decide viitorul acestor copii, fiindcă succesul acestor examene și alegerea liceului după afișarea notelor de la Evaluarea Națională sunt extrem de importante și reprezintă pasul următor în dezvoltarea educațională și nu numai a acestor elevi.

spot_img

În acest sens doresc să le transmit elevilor un mesaj, care sper să îi ajute în această perioadă și anume că fiecare clădire începe cu o fundație, iar dacă aceasta nu este zidită bine, la un moment dat clădirea va ceda. Oamenii sunt fundația acestei societăți în care trăim cu toții, iar “Omul nu poate deveni om decât prin educație”.

Îmi doresc ca elevii să se analizeze bine pe ei înșiși prima dată, să fie determinați, să își facă o idee clară asupra cum și-ar dori să arate viitorul lor, să îl vizualizeze, și cu acestea în gând să finalizeze cu succes examenele de la această Evaluare Națională, să aleagă apoi liceul care consideră că îi reprezintă cel mai bine și i-ar ajuta în viitoarele lor alegeri, astfel încât drumul lor în viață să urmeze cursul pe care și-l doresc. Desigur, fiecare drum al unui om are atât suișuri, cât și coborâșuri, dar momentele mai grele îi vor face și mai puternici și este foarte important să nu renunțe niciodată să-și urmeze visele.

Dragi elevi, vă doresc multă baftă și mult succes și la următoarele examene și multă înțelepciune, atât în alegerea ce urmează să o faceți după afișarea notelor, cât și în viața voastră de zi cu zi!Doamne ajută!“ și-a încheiat declarația politică citită în Camera Deputaților parlamentarul PSD de Caraș-Severin Romulus-marius Damian.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei