fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Mesajul liderului liberal Marcel Vela la aniversarea partidului

La împlinirea a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal din România, președintele organizației PNL Caraș-Severin Marcel Vela a transmis un mesaj atât pentru membrii partidului cât și pentru cetățenii acestui județ:

„Adevărata democraţie înseamnă cârmuirea poporului prin sine însuşi. Căutaţi şi îndemnul şi puterea de a înfăptui în voi, şi numai în voi înşivă! Sunteţi, domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său, şi care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiţi cât de modeşti pentru persoana dvs., nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi”, era legământul de credință al celui ce-a fost Premierul Marii Uniri, Ion.I.C.Brătianu.

De altfel, Regele Ferdinand îl considera pe Ionel Brătianu „zodia bună a României”.
Astăzi, la aniversarea celor 147 de ani ai partidului căruia i-am scris și eu partea mea de poveste, consider că îndemnul seniorului liberal este mai actual ca oricând, pentru mine și pentru camarazii mei. Încrederea se câștigă cu greu și se pierde foarte ușor, dar în politică este o datorie de onoare de a rămâne fideli principiilor care au călăuzit un secol și jumătate ideologia celui mai titrat partid din România care s-a fondat official la 24 mai 1875, când un grup de liberali, printre care Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu, Tache Anastasiu, au pus bazele formațiunii politice care avea să marcheze istoria României moderne.

spot_img

Originile mișcării liberale trebuie însă căutate cu mult mai devreme, în perioada pașoptistă, momentul 1875 constituind doar instituționalizarea și coagularea unor grupări care existau deja pe scena politică. După 1866 liberalii au jucat practic rolul principal în procesul de modernizare a României.

Ca președinte al PNL Caraș-Severin transmit colegilor mei, alegătorilor noștri și tuturor românilor gândurile cele mai frumoase în virtutea celui mai profund angajament că povestea PNL va merge mai departe cu credința că „Oricare ar fi vicisitudinile zilelor şi anilor, oricare ar fi durata lor, vine ora răsplatei”. La mulți ani, PNL! La mulți ani, dragi camarazi!“ a mai adăugat senatorul Marcel Vela, președintele organizației PNL Caraș-Severin.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. De altfel, Regele Ferdinand îl considera pe Ionel Brătianu „zodia bună a României”.

    Normal, de la ”interne” a reprimat țăranii răsculați în 1907, cu Averescu.
    Nu și pe cei parveniți.

    **Link-urile nu sunt permise!**

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei