fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Ministrul Grindeanu la Oțelu Roșu: Combinatul se redeschide și nu se mai taie la fier vechi!

Combinatul de la Oțelu Roșu își va redeschide porțile, iar în zonă vor fi create noi locuri de muncă, a dat asigurări astăzi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent în Valea Bistrei alături de deputatul social-democrat Silviu Hurduzeu. Cei doi au participat, alături de Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu și de Ioan Dragomir, prefectul județului Caraș-Severin, la o întâlnire cu omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, cel care a achiziționat mare parte din creanțele combinatului.

Este pentru orașul nostru și totodată pentru Valea Bistrei momentul când totul repornește. Dacă Oțelu Roșu, din punct de vedere al infrastructurii și al proiectelor implementate, pot spune că este cel mai frumos oraș din Caraș-Severin, iată că și ceea ce ne-a lipsit foarte mult, adică locurile de muncă, este pe cale să se realizeze”, a precizat edilul Luca Mălăiescu, în cadrul unei conferințe de presă ce a urmat întâlnirii cu Umbrărescu (conferință la care omul de afaceri nu a fost însă prezent).

Pe de altă parte, atât ministrul Grindeanu, cât și deputatul Hurduzeu s-au arătat mulțumiți de faptul că investitorul de la Oțelu Roșu este din România, singura piedică în acest moment pentru ca motoarele combinatului să repornească fiind faptul că vechiul lichidator a contestat licitația derulată la ANAF prin care a fost stabilit un nou administrator judiciar. O problemă care se va rezolva într-un timp relativ scurt, sunt de părere cei doi.

Vă pot asigura de următorul lucru: că așa cum îi cunosc și cum lucrează pe zona de infrastructură și ce seriozitate există pe acea zonă, eu sunt convins că aceeași seriozitate va fi pe partea aceasta, cea care ține de repornirea combinatului siderurgic și de ceea ce înseamnă producerea acelor componente de care în continuare va avea nevoie această companie. E foarte bine că este un investitor român, pentru că au fost două sau chiar trei experiențe aici la Oțelu Roșu, cu investitori veniți de prin alte părți și care s-au ocupat de combinat în felul următor: au tăiat și au vândut la fier vechi. Repornirea va însemna locuri de muncă, bani la bugetul local fiindcă se vor plăti taxe și impozite aici, un plus nu doar pentru Oțelu Roșu, ci și pentru Valea Bistrei”, a mai precizat Sorin Grindeanu.

De investiția de la Oțelu Roșu vor beneficia toți locuitorii Văii Bistrei, a afirmat la rândul său Silviu Hurduzeu, președintele PSD Caraș-Severin fiind convins că redeschiderea combinatului este un lucru sigur, în ciuda piedicilor puse de unii funcționari din Caraș-Severin.

Mă bucur că nu e vorba doar de redeschiderea unui fost combinat, cu o tradiție îndelungată, important pentru județul nostru, dar apreciez și faptul că este vorba de un investitor român, un om de afaceri cu o firmă care lucrează foarte mult pe infrastructura națională. Cu succes, spun eu și nu doar eu, pentru că din acest motiv câștigă licitații la nivel național. Este un motiv de bucurie și faptul că au deschis un punct de lucru aici. Ceea ce iarăși arată deschiderea pe care dl Umbrărescu o are pentru județul nostru, chiar dacă unii funcționari din Caraș-Severin s-au opus și au încercat să pună bețe în roată a acest demers. Până la urmă s-a întâmplat și după ce se vor încheia toate procedurile, combinatul se va redeschide și va începe să lucreze, în etape, evident, stabilite de cel care va prelua combinatul”, a mai adăugat deputatul Hurduzeu.

Sergiu TABAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei