28.7 C
Reșița
vineri, 12 august 22

Mocioalcă rămâne consecvent ideii de alegeri anticipate: Să plece Cîțu? Nu! Tot Guvernul Cîțu!

Criza politică instalată la Palatul Victoria a intrat în zona arbitrajului PSD, partidul care a câștigat alegerile parlamentare la finalul lui 2020 și care punctează fără doar și poate în avantajul său în aceste zile, păstrându-și echilibrul dezideratului formulat de conducere în ultimele luni, fără a intra în jocurile ieftine propuse de actorii alianței de conjunctură AUR – USR.

Prin vocea senatorului PSD Ion Mocioalcă, acesta afirmă că social democrații rămân consecvenți ideilor prezentate în ultima perioadă atunci când spuneau răspicat că actualul guvern este unul nociv pentru România iar astăzi, PSD nu poate acționa prin sancționarea persoanei Florin Cîțu, ci a întregului executiv condus de acesta, unul care și-a demonstrat incompetența.

Experimentatul politician, care joacă în liga aleșilor de la centru de peste două decenii, Ion Mocioalcă încearcă să creioneze pentru publicul mai puțin avizat, cele două variante prin care Guvernul Cîțu poate să plece acasă, în urma unei moțiuni de cenzură:

spot_img

1. Dacă moțiunea Alianței USR-AUR ajunge la vot în plen, PSD o va vota. Dar… NU pentru a se întoarce Barna în Guvern sau  Ghinea să nenorocească PNRR și Năsui firmele românești, ci vom merge până la capăt: alegeri anticipate! Sperăm că și Alianța USR-AUR va susține acest demers!

  1. Dacă moțiunea Alianței USR-AUR nu ajunge la vot în plen, PSD este dispus să vorbească cu USR și AUR, să amendăm textul moțiunii prezentate deja de PSD astfel încât USR și AUR să semneze moțiunea PSD pentru a avea garanția dată de cele 234 de semnături. Cu alte cuvinte, să aibă de la început voturile necesare adoptării ei. Guvernul Cîțu trebuie să plece!!!

Vedem cu toții cum arată România Normală a lui Iohannis! O criză economică majoră, o criză sanitară, suprapuse peste criza politică fără precedent provocată de USR și PNL:

Au mințit că elimină pensiile speciale, au mințit că adoptă „Fără penali în funcții publice“, și-au bătut joc de economie, de copii, de bolnavii cronici, au îngropat campania de vaccinare.

Tot ce au știut să facă a fost creșterea datoriei externe a României la cel mai mare nivel din istorie, creșterea inflației, cele mai mari scumpiri la energie, gaze, carburanți, alimente și medicamente, au prăbușit moneda națională, au distrus și distrug în continuare generații întregi prin planul lor haotic de reluare a școlii, au înghețat alocațiile, pensiile și salariile, au distrus agricultura românească“, afirmă senatorul PSD Ion Mocioalcă.

Încă de joia trecută președintele PSD Marcel Ciolacu a prezentat public textul moțiunii de cenzură a PSD, precum și cele 157 de semnături legale. În aceeași zi, Ciolacu a invitat Alianța USR-PLUS și AUR la discuții pe marginea textului PSD, pentru a depune o moțiune cu numărul minim de 234 de semnături necesare și pentru trecerea ei.

Parlamentarul Ion Mocioalcă „urechează“ USR-PLUS pe fondul crizei de voturi pe care „rezistenții“ o au în acest moment în parlament și care, paradoxal, au ales o alianță cu AUR.

Mocioalcă: „USR – PLUS, dovadă de maximă igoranță în raport cu PSD“

A fost o dovadă de maximă aroganță, au ignorat total cel mai mare partid din Parlamentul României, de ale cărui voturi aveau însă nevoie.

Alianța USR-PLUS-AUR nu a făcut nici măcar gestul minim de a trimite reprezentanților PSD textul moțiunii lor.

Este clar că prioritatea lor nu este rezolvarea crizei politice. De altfel, USR-PLUS a anunțat deja că rămân în Guvern. Vor doar să își renegocieze banii și funcțiile publice! USR a spus clar că îl vrea doar pe Cîțu plecat, dar ei, useriștii, să rămână în continuare la guvernare. Pentru ce rămână? Nu au făcut suficient rău?

Votanții PSD nu vor să înlocuim un guvern al Dreptei cu alt Guvern de Dreapta. PSD nu va păstra la guvernare USR, care nici n-a plecat de acolo!

Românii nu pot fi mințiți! Nu este treaba PSD să decidă cine câștigă între USR-PLUS și PNL. Nu vom permite ca PSD să fie folosit de vreuna dintre taberele ce se luptă între ele la Congresele PNL sau USR-PLUS.

Noi nu vrem să fim folosiți pentru ca tot Barna, Ghinea, Năsui sau Vlad Voiculescu să fie în continuare în guvernul României. 

Exact cum a explicat și președintele Marcel Ciolacu, nu am depus și noi moțiunea pentru a nu irosi singurul glonț pe care îl avem. Se știe că o moțiune poate fi inițiată doar o dată pe sesiune. Dacă ei se împacă, atunci ce mai facem?“, se întreabă parlamentarul Ion Mocioalcă.

( Art. 113  alin. 4 Constituția României: Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114.)

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. „Alianța” USRPLUS-AUR? Moncher, de unde ai scos-o?! Nu există așa ceva. Există o înțelegere, punctuală, pentru un vot în Parlament. Atât. Sigur că, fiind în opoziție aveți gura mare. Nu tot așa ați făcut la guvernare: cei 2000 de kilometri de autostradă și cele opt spitale regionale făcute dar numai pe hârtie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei