24.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

Căminul cultural de la Macoviște va fi reabilitat printr-un proiect finanțat prin CNI

Aproximativ 500 de mii de euro vor fi investiți în reabilitarea căminului cultural din satul Macoviște, comuna Ciuchici din Caraș-Severin, a declarat primarul Ion Orbulescu.

„Am fost informat că la sfârșitul lunii trecute Compania Națională de Investiții a scos la licitație, la pachet, proiectarea și modernizarea căminului din Macoviște. Acesta va fi refăcut în totalitate: sala principală, anexele, utilitățile, acoperișul, sală pentru studiu, pentru persoane vârstnice, un loc pentru cei mici, ferestre termopan și tot ceea ce ține de o investiție ce va transforma actualul cămin într-o clădire modernă“, a afirmat edilul.

Primarul din Ciuchici a precizat că există solicitare și pentru reabilitarea și modernizarea căminelor culturale din Petrilova, Nicolinț, pe lângă cel din Macoviște, a căror lucrări au fost deja scoase la licitație. Celelalte două au punctaj maxim, iar cei de la Compania Națională de Investiții au declarat că acestea vor intra în execuție, pe măsură ce lucrările la cel existent se vor încheia, în ordine alfabetică.

spot_img

Sper să fie așa pentru că vorbele sunt dulci și frumoase. Căminul de la Macoviște a mai fost scos o dată la licitație în urmă cu doi ani, după care l-au retras. Nici acum nu știu de ce pentru că proiectul a avut punctaj maxim. Probabil au fost alte priorități sau nu au existat bani suficienți pentru execuția tuturor lucrărilor“, a mai declarat Ion Orbulescu.

Tot în Ciuchici, reabilitarea podurilor, proiect ce trebuia finanțat prin PNDL, se află în faza de obținere a avizelor pentru solicitarea autorizației de construire. „Firma care trebuie să facă lucrările m-a asigurat că imediat ce vom obține autorizația, el se va apuca de lucru, indiferent dacă finanțările prin PNDL se vor debloca până în acel moment sau nu“, a precizat edilul Ion Orbulescu.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei