2.7 C
Reșița
marți, 19 octombrie 21

Primarul Reșiței, Ioan Popa, caută soluții pentru preluarea Casei de Cultură a Sindicatelor!

Primarul Reșiței, Ioan Popa, a reiterat într-o conferință, dorința dar și posibilitatea legală ca municipalitatea să intre în posesia Casei de Cultură a Sindicatelor, o clădire mamut aflată în continuare în proprietatea UCM Reșița.

11.000 de metri pătrați – spațiul de care dispune Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița!

Beneficiară a unui spațiu generos, Casa de Cultură a Sindicatelor, ridicată în urmă cu 65 de ani la Reşiţa, ar putea rămâne în continuare un spaţiu dedicat acţiunilor culturale desfăşurate pe municipiul de pe malurile Bârzavei, dar ar putea deveni și noul sediu central al Primăriei Municipiului Reșița. În acest edificiu cultural cetăţenii Reşiţei şi ai Caraş-Severinului au produs şi consumat „cultura” ca pe un aliment indispensabil condiţiei umane.

Despre posibilitățile pe care le are Primăria Reșița pentru includerea Casei de Cultură în patrimoniul ei!

Ordonanța nr.20 din 2020 nu conține și darea în plată a unor UAT-uri. Soluția care s-a degajat în urma discuțiilor cu AAAS-ul este să transferăm proprietatea Casei de Cultură a Sindicatelor la Ministerul Culturii.

spot_img

În acest sens, în săptămânile următoare o să am o discuție cu ministrul culturii și vom încerca să mutăm Casa de Cultură spre acest minister. Ulterior, poate că dânșii vor accesa fonduri europene pentru reabilitarea clădirii, poate că vom face un protocol cu Ministerul Culturii. Dar să scoatem odată Casa de Cultură a Sindicatelor din povestea asta, unde nu are niciun viitor“, a declarat primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița, evaluată la 6 milioane de euro în 2020!

Casa de Cultură a Sindicatelor rămâne o clădire simbol a municipiului Reșița, o adevărată emblemă a orașului, construită prin implicarea sindicaliștilor în anii 50, fiind astăzi o victimă colaterală arhitecturală, aflată din păcate într-un amplu proces de degradare, care nu a necesitat studii de fezabilitate…

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei