fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Moment istoric pentru locuitorii din Șoșdea! „Meritau acest lucru”

A început să curgă asfaltul și pe străzile din Șoșdea. După ce în urmă cu aproximativ o săptămână s-a început asfaltarea străzilor din Măureni, acum a venit rândul celor din Șoșdea să facă cunoștință cu asfaltul. Totul în cadrul unui proiect în valoare de 16 milioane de lei derulat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Este un moment, putem spune, istoric”, apreciază primarul Brian Filimon. Și asta, având în vedere că la momentul la care acesta a preluat frâiele comunei Măureni, satul Șoșdea nu avea asfaltat nici măcar un metru de stradă. Iar la finalizarea proiectului, atât Măureni, cât și satul aparținător Șoșdea vor avea toate străzile asfaltate.

Mă bucur pentru oameni, meritau acest lucru. Sper să se bucure și locuitorii din satul Șoșdea de acest moment istoric și anume că nu vom mai avea niciun peticel neasfaltat. În 2016, când am venit la Primărie nu era niciun metru asfaltat pe străzi și am reușit în 8 ani de zile să asfaltăm absolut tot”, a precizat primarul Brian Filimon.

Conform edilului, anul acesta se va turna primul strat de asfalt și vor demara lucrările la rigole și podețe, urmând ca anul viitor să se toarne al doilea strat de asfalt, atât în Măureni, cât și în Șoșdea.

Proiectul are o durată de un an de zile, iar constructorul s-a încadrat mult mai bine decât preconizam și a lucrat până acum la standarde maxime. S-au mărit lărgit și reprofilat străzile. Mai puțin și încheiem și la Șoșdea cu primul strat de asfalt, apoi ne apucăm de rigole și podețe, iar la primăvară urmează stratul doi. Cu răbdare va ieși totul bine și vom avea un sat și o comună la standarde europene, cu apă, canal și toate străzile asfaltate. Și bineînțeles, în paralel lucrăm și la celelalte proiecte de dezvoltare a comunei”, a mai adăugat Brian Filimon.

În total, proiectul prevede asfaltarea a aproximativ 7 km de străzi din Măureni și Șoșdea.

Citește si:  (FOTO) Veste bună pentru locuitorii din Șoșdea! Ce le-a pregătit primarul Filimon? Contractul a fost semnat!

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei