24.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

„Moţiunea de cenzură înseamnă căderea întregului Guvern!“, afirmă deputatul Marius Damian

Deputatul PSD de Caraș-Severin, Romulus Marius Damian a susținut în această dimineață, de la tribuna camerei Deputaților, o declarație politică referitoare la moțiunea de cenzură a parlamentarilor USR-PLUS, declarație pe care o prezentăm integral:

„Domnule preşedinte de ședință,

Stimaţi colegi,

spot_img

Declaraţia mea politică de astăzi îşi propune să atragă atenţia, în special parlamentarilor USR, asupra semnificaţiei unui instrument democratic important: moţiunea de cenzură.

Domnilor USR-isti, Moţiunea de cenzura NU este ce doriti dvs să fie : o formă de şantaj pentru partenerul dvs de guvenare, PNL.

Moţiunea de cenzură înseamnă retragerea încrederii acordate întregului Guvern! Deci căderea întregului Guven, nu doar a primului ministru! Inseamnă schimbarea tuturor miniştrilor, inclusiv a celor de la USR şi UDMR.

Guvernul Cîţu este dezastruos în integritatea sa, cu toţi miniştrii PNL, USR şi UDMR care au adus România într-o situaţie dezastruoasă pe toate planurile.

Acest Guvern a adus ţara noastră într-o criză politică şi economică gravă. Leul s-a depreciat! Inflaţia creşte! Preţurile s-au majorat! Guvernanţii PNL şi USR se ceartă şi românii plătesc!

Este Guvernul care a împrumutat cel mai mult România şi a făcut din ţara noastră o ţară plină de datorii! Intr-un an Guvernul Cîţu s-a împrumutat cu o treime din cât s-au împrumutat celelalte guverne în 30 de ani.

Este Guvernul care a deturnat Planul Național de Redresare și Reziliență către clientela de partid, prin care firme private vor primi cu dedicatie bani prin PNRR.

Este Guvernul care a nimicit educația pe durata pandemiei.

Este Guvernul care a restructat companiile statului prin concedieri masive şi este Guvernul care a nenorocit HoReCa!

Le sugerez celor de la USR să se hotărască dacă sunt la putere sau în opoziţie, iar primului ministru Cîţu, să îşi dea demisia, fiindcă este unul dintre cei mai nocivi premieri ai ţării noastre.

De aproape un an de zile, poporul român este victima unui guvern însetat de putere. În timp ce românii îşi duc cu greu traiul de zi cu zi, odată cu scumpirile la electricitate și căldură, creşterea preţurilor, deprecierea leului generată de iresponsabilitatea Guvernului, coaliţia de guvernare PNL și USR-PLUS isi aruncă vina pentu dezastrul creat dintr-o parte în alta şi plasează România într-o criză politică cu efecte economice grave.

Guvernul Cîţu trebuie sa plece acasă, iar coaliţia de guvernare PNL- USR PLUS – UDMR şi-a dovedit incompetenţa în faţa tuturor românilor!

Vă mulţumesc!

Deputat Romulus-Marius DAMIAN Circumscripţia electorală nr.11 Caraş- Severin“  

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei